BIS poděkovala veřejnosti za podporu proti kritice Zemana. A toto následovalo

08.12.2018 20:26

Mezi prezidentem Milošem Zemanem a Bezpečnostní informační službou zuří spor. Kvůli zprávě za rok 2017, ve které zpravodajci napsali, že ruské a čínské vlivové skupiny představují pro Českou republiku riziko. Prezident své vlastní agenty označil za „čučkaře“, kteří hledají špiony, kteří na našem území nejsou, ale neumí najít teroristu.

BIS poděkovala veřejnosti za podporu proti kritice Zemana. A toto následovalo
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

České kontrarozvědky se zastala většina politiků. Český premiér Andrej Babiš ČTK řekl, že BIS pracuje dobře. Na stranu zpravodajců se postavili Miroslav Kalousek z TOP 09, Marian Jurečka z KDU-ČSL, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), politici ODS a dokonce i někteří politici SPD Tomia Okamury, kteří v jiných případech stojí na straně prezidenta.

Jen předseda komunistů Vojtěch Filip oznámil veřejnosti, že věří víc svému prezidentovi, než tajné službě své země. Také prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček tvrdí, že BIS nedělá, co má.

Zdá se, že BIS vyjádřila podporu celá řada dalších občanů, posílají BIS e-maily, v nichž vyjadřují podporu a děkují zpravodajcům za jejich práci i na sociálních sítích. Na Twitteru za to BIS poděkovala.

„Děkujeme všem za obrovskou podporu, které se nám dostalo nejen na Twitteru. Díky za tisíce e-mailů a veřejnou podporu. Je to pro nás vzpruha i závazek. Jsme vaše Bezpečnostní informační služba!“ lze se dočíst na Twitteru.

A pod jejím příspěvkem se rozjela živá diskuse.

Řada lidí BIS znovu poděkovala za práci, kterou odvádí. Někteří diskutující si posteskli, že někteří politici tak úplně nechápou, jak důležitou práci BIS odvádí. „My děkujeme vám, že jste tímto pomohli odhalit i toho ruského agenta na Pražském hradě. Kritika vaší práce od něj znamená, že děláte svou práci výtečně,“ napsala jedna z dam.

„Vydržte, držte se, jste skvělí.“ Tak se na adresu BIS vyjádřila řada dalších občanů.

Ojediněle se však ozvali i lidé, kteří BIS kritizovali Pan Igor Troch má za to, že se naše kontrarozvědka uchýlila k nepřijatelnému politickému aktivismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…