BLM, MeToo, Ku-klux-klan. Všechno to je Amerika. Hynek Kmoníček usedl v Pražské kavárně

28.08.2021 20:35

Současný český velvyslanec ve Spojených státech amerických má za sebou řadu velmi zajímavých působišť. Byl velvyslancem při OSN v New Yorku, náměstkem ministra zahraničních věcí, velvyslancem v řadě exotických zemí (v Indii, Nepálu, Bangladéši, ale také v Austrálii), Ředitel Odboru zahraničního Kanceláře prezidenta republiky. Ve funkci ambasadora v USA je od dubna 2017. Dá se o něm říci, že je to mimo jiné velmi mediální osobnost, s nezaměnitelným humorem a pohotovými odpověďmi na jakoukoli otázku. V minulých dnech trávil svou dovolenou v Čechách a přijal též pozvání do diskusního pořadu Petra Žantovského Pražská kavárna.

BLM, MeToo, Ku-klux-klan. Všechno to je Amerika. Hynek Kmoníček usedl v Pražské kavárně
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Hynek Kmoníček v pořadu Petra Žantovského Pražská kavárna.

„Začínal jste jako vystudovaný kytarista, ale pak jste přešel do sféry diplomacie. Dá se říci, že diplomacie je rovněž svého druhu umění? Do jaké míry se snoubí diplomacie se zpravodajskou činností? Propadl jste někdy pocitu, že tzv. děláte dějiny? Máte nějaké vzory typu Kissinger či Brzezinski? Jste znám svým sice věcným, ale často lehce ironickým vystupováním. Skoro až nediplomatickým. Není to v rozporu? Stalo se vám někdy, že jste s tímto způsobem narazil? Nějaké faux pas? Působíte a dlouho i žijete v USA. Je americká mentalita odlišná od evropské a jak se s tím vypořádat? O USA se říkalo, že je to světový četník. Při pohledu na události – od arabského jara přes Sýrii po Afghánistán se to jeví pravdivě... A co se to vlastně děje v dnešní Americe - me too, BLM atd?“ Tyto a mnohé další otázky padly v přátelské rozpravě s velvyslancem ČR v USA Hynkem Kmoníčkem v Pražské kavárně.

Můžete ji sledovat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …