Babák se v rozhlase kroutil: Nic neřeknu. Indicie ale vedou k ředitelství silnic a dálnic

05.04.2011 18:00

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák si asi hraje na pana tajuplného. Radiožurnál se ho totiž ptal, co že se ukrývá za jeho vyjádřením o tom, že se Škárka „spřáhl“ s některými členy z plzeňské ODS a tím chce stranu rozložit zevnitř. Babák ale jen zopakoval, že má indicie, které vedou k Ředitelství silnic a dálnic v Plzeňském kraji, ale konkrétní v tuto chvíli být nemůže. Musí prý svá zjištění nejdříve přednést kolegům poslancům a straníkům na radě Věcí veřejných. Ta se koná ve středu.

Babák se v rozhlase kroutil: Nic neřeknu. Indicie ale vedou k ředitelství silnic a dálnic

Budoucnost poslance a místopředsedy nejmenší vládní strany Jaroslava Škárky je ve straně nejistá. Jeho kolega Michal Babák sice v pondělí rozehrál hru, že Škárka chce novou úplatkovou aférou rozložit celou koalici, ale dnes už není sdílnější. Na přímé dotazy mlčí. Ve vysílání Radiožurnálu tak pouze uvedl, že pokud Škárka nevysvětlí své výroky pro týdeník Respekt, může ve straně skončit. I to však není informace nijak nová.

Babák ještě přidal informaci, že má indicie, které vedou k Ředitelství silnic a dálnic v Plzeňském kraji. „Konkrétní bohužel v tuto chvíli být nemohu, protože musím nejdřív tyto věci přednést svým kolegům, jak poslancům, tak straníkům na radě Věcí veřejných," pronesl v rozhovoru.

Mám důkazy, ale nejsou přímé

Připustil ale, že se nejedná o důkazy přímé. „Oni to nejsou úplně přímé důkazy, jsou to indicie, na základě kterých musí potom rad rozhodnout, respektive klub VV, zda jsou dostatečně adekvátní k tomu, aby rada ke Škárkovi vyvodila nějaké důsledky," zmínil dále Babák.

Tyto indicie prý ale nezahrnují jen schůzky Škárky s významným regionálním činitelem ODS Romanem Jurečkem.

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Šéf plzeňské pobočky VV Jiří Krátký k tomu ovšem již řekl, že spojení Škárky s Jurečkem je chiméra. „Já jsem o tom s panem předsedou plzeňského klubu VV o této věci nemluvil. Každopádně rád si s ním o tom promluvím a rád mu dám určité odpovědi, protože předpokládám, že on do této kauzy nemusí být úplně zainteresován," reagoval na to Babák.

ŘSD je prý zlaté vejce pro „kmotry" a Bárta jim šlape na paty

„Ředitelství silnic a dálnic, což je v podstatě jakési zlaté vejce, co se týče resortu dopravy, je ovládáno řadou kmotrů. Ať je to v Ústeckém, Jihomoravském, Moravskoslezském, tak i v Plzeňském kraji. A tito kmotři se samozřejmě logicky brání, když z miliardových zakázek berou několikaprocentní zprostředkovatelské odměny. To znamená, že ta síla je tam obrovská a tím pádem síla těchto lidí může mít určitý vliv na našeho poslance Škárku," dodal Babák v Ozvěnách dne.

Související:

  • Respekt: Za článkem si stojíme. Škárka o úplatcích mluvil na třech schůzkách
  • Babák: Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit
  • Redaktor Respektu: Měl jsem se Škárkou čtvrtou schůzku. Věděl, že to otiskneme
  • Paggio z VV: Radši obětujme Humla. Já Škárkovi věřím
  • Nakonec souhlasil s myšlenkou, že ministr dopravy Vít Bárta (VV) šlape na paty těmto ‚kmotrům‘ a oni proto nyní útočí na Věci veřejné.

    O co v případu jde? Poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka řekl, že dostává peníze za loajalitu ke straně Věci veřejné. Má prý totiž mlčet o podezřelém způsobu financování VV. Tvrdí to týdeník Respekt s tím, že má nahrávku rozhovoru. Peníze prý Škárkovi nosili poslanci blízcí ministrovi Vítu Bártovi; Michal Babák a Radim Vysloužil. Škárka ale teď tvrdí, že to byla z jeho strany záměrná mystifikace a k předání peněz nikdy nedošlo.

    Čtěte také:
    Škárka: Bárta mi posílá cash. Neměl bych o tom mluvit 
    To je ale pitomost, řekl John k případu Škárka

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: olb

    PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

    Porodnost

    Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

    15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

    Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…