Babák zklamaně odchází z vedení Véček. Nechtěl se družit s Okamurou

03.09.2013 21:02

Poslanec Michal Babák opouští vedení Věcí veřejných. Snažil se totiž prosadit, aby strana kandidovala v blížících se parlamentních volbách jako samostatný projekt, nedokázal však přesvědčit ostatní. Někteří z VV půjdou do voleb za Úsvit Tomia Okamury.

Babák zklamaně odchází z vedení Véček. Nechtěl se družit s Okamurou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák

"Svoji představu pro nadcházející dva měsíce života strany jsem neprosadil a považuji za naprosto samozřejmé v takové situaci dále nezasahovat do řízení Věcí veřejných," uvedl Michal Babák.

Podle něj šlo jednoduše o názorový střet, nepovažuje to za nic výjimečného. Zvítězila prý vize silného předsedy Víta Bárty, jenž přesvědčil ostatní, že jeho řešení je správné. Někteří členové VV tak podpoří Úsvit Tomia Okamury, ten o jejich zapojení na kandidátky rozhodne ve středu.

"Plně to respektuji. Na druhé straně to považuji za velmi závažné rozhodnutí a já za něj z pozice vedení strany nemohu a nechci nést odpovědnost," dodal Babák na vysvětlenou.

Ve straně prý bude i dále pracovat, ale především na regionální oblasti. "I nadále hodlám přesvědčovat nově zvolené poslance o správnosti daňových změn, které jsem předložil v dnes již rozpuštěném zákonodárném sboru. I nadále chci podporovat v podobné snaze svého blízkého kolegu Otto Chaloupku v rámci legislativy k problematice takzvaných nepřizpůsobivých občanů a zneužívání sociálních výhod, která jako společnost nabízíme," vysvětlil poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…