Babičko, my za vás ten koncesionářský poplatek zaplatíme. Zemanovci chtějí důchodcům ulevit od sponzorování veřejnoprávních médií

26.05.2016 20:56

Kancléř prezidenta Zemana Vratislav Mynář přišel s nápadem, kterým tak trochu napodobil sociální demokracii. Ta v roce 2008 drtivým způsobem vyhrála krajské volby, když voličům slíbila, že za ně kraje uhradí dnes už prakticky neexistující poplatky ve zdravotnictví. Mynář s SPO by ve Zlínském kraji rád platil koncesionářské poplatky za seniory.

Babičko, my za vás ten koncesionářský poplatek zaplatíme. Zemanovci chtějí důchodcům ulevit od sponzorování veřejnoprávních médií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

„Záměr hradit poplatek 135 korun za všechny domácnosti seniorů ve Zlínském kraji by podle krajského předsedy Strany práv občanů Vratislava Mynáře měl být předstupněm změny financování ČT, která by podle SPO měla být placena ze státního rozpočtu,“ napsal server iDnes. Mynář se tak přihlásil k návrhu Miloše Zemana na zestátnění České televize. Seniorům by podle Mynáře velmi pomohlo, kdyby jim v peněženkách zůstalo 135 korun navíc.

Zdravotnictví je důležitější 

Ostatní politici v kraji nápad okamžitě zavrhli. Miroslav Adámek (STAN) kontroval, že senioři potřebují mnohem spíš kvalitní zdravotnictví. O ničem podobném neuvažuje ani lídr sociální demokracie Petr Navrátil.

Odmítavý hlas zazněl také z řad ČSSD. „Zajímalo by mě, kde na to chtějí vzít peníze. Když se podívám na některé silnice nebo krajské zdravotnictví, tak mi připadá, že kraj nemá zrovna peněz nazbyt, a rozpočet rozhodně není nafukovací,“ poznamenal krajský lídr Vlastislav Navrátil.

Strana práv občanů prozatím nemá volebního lídra ve Zlínském kraji, ale podle Mynáře to není problém. Program považuje za důležitější. Jisté je tak zatím jen to, že v kraji už do zastupitelstva nebude kandidovat osmdesátiletý František Čuba, který před čtyřmi roky upoutal v kraji pozornost na SPO a přispěl k sedmiprocentnímu zisku hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…