Babiš? Diktátorství, lži, vydírání a zastrašování, říká policista, který ho má chránit. Takto dopadl

20.02.2020 9:12

Řadu let působí policista Milan Halbich pro ochrannou službu. Mimo jiné chrání Úřad vlády i premiéra Andreje Babiše (ANO). Loni v červnu však vystoupil na demonstraci v Chomutově, kde mimo jiné uvedl, že Babiš a jeho lidé jsou ztělesněním diktátorství a lží. Nyní s ním bylo zahájeno kázeňské řízení. Píše o tom server denikn.cz.

Babiš? Diktátorství, lži, vydírání a zastrašování, říká policista, který ho má chránit. Takto dopadl
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Halbich loni v červnu vystoupil na demonstraci spolku Milionu chvilek pro demokracii v Chomutově. Přestože pracuje pro ochrannou službu, mimo jiné i samotného premiéra, neváhal jej kritizovat. Generál Jiří Komorous s ním nyní zahájil kázeňské řízení, je možné, že Halbich přijde o část platu, nebo bude dokonce od policie propuštěn. Je podezřelý z porušení základních povinností příslušníka v nestranném, řádném a svědomitém plnění povinností. 

Anketa

Chcete, aby náš stát dával na obranu minimálně 2% HDP, jak po nás chtějí Američané?

14%
86%
hlasovalo: 17947 lidí

„Babiš a jeho lidé ztělesňují vše, co jsme v roce osmdesát devět zavrhli. Je to diktátorství, manipulace a lži, byrokracie, uplácení, vydírání a zastrašování. Zvolili jsme si demokracii, ale zapomněli jsme na to, že k ní patří tři základní věci: to je judikatura, legislativa a exekutiva, které se vzájemně doplňují a jsou nezávislé,“ uvedl Halbich s tím, že ve chvíli, kdy tyto věci neexistují, tak si na demokracii jen hrajeme. 

Komorous nyní v dokumentu o zahájení řízení o přestupku hovoří o tom, že člen ochranné služby musí vždy vystupovat objektivně a zdrženlivě, chránit dobré jméno ochranné služby, neupřednostňovat osobní či skupinové zájmy. 

Advokát Halbicha Václav Strouhal však uvádí, že jeho klient nic neporušil, jen se svobodně vyjádřil. „Obvinění má zřejmě za účel omezit svobodu projevu, a tím donutit příslušníky, aby se zdrželi vyjadřování svých názorů, a to jak k věci, tak i vůči postupu služebních funkcionářů,“ uvedl Strouhal. Halbich podle svých slov nevystoupil na demonstraci jako policista, ale jako svobodný občan. Názor na Babiše má stále stejný. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…