Babiš: Migranti, Evropa je pro vás prostě zavřená. Předložím Merkelové plán

03.09.2018 7:35

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se v rozhovoru pro Lidové noviny nechal slyšet, že kampaň do voleb do Evropského parlamentu povede on sám. A to kvůli migraci.

Babiš: Migranti, Evropa je pro vás prostě zavřená. Předložím Merkelové plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Povedu kampaň, i když nebudu kandidovat,“ uvedl v rozhovoru pro LN šéf hnutí ANO. Ten se poslední dobou migraci velmi výrazně věnuje. Setkal se s premiéry Maďarska, Itálie a Malty, tento týden se chce sejít s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Anketa

Sympatizujete s demonstranty, kteří v německé Chemnitz protestovali proti migraci?

98%
2%
hlasovalo: 21155 lidí

Babiš v rozhovoru zmínil své pocity z jednání s italským premiérem Giuseppem Contem, kterému podle svých slov řekl, že mu chce pomoci. „Premiér Conte má s nelegální migrací problém a podle mého názoru jde o problém celoevropský,“ zmínil Babiš s tím, že chce vytyčit novou strategii na zastavení ilegální migrace a najít na ni finance. 

„Musíme být hlavně jednotní v odmítání nelegálních migrantů. Rozhodně si nemyslím, že je strategie rozdělovat si běžence z lodí správná a dlouhodobě udržitelná. To je cesta do pekel. Pokud si budou evropské státy migranty stále přerozdělovat, tak je to pro ně jen pozvánka do EU – pozvání k ilegální migraci,“ řekl. On sám považuje Českou republiku od počátku migrační krize jako velmi solidární. 

Na setkání s kancléřkou Angelou Merkelovou chce hovořit také o ekonomické spolupráci. „Předložím jí celoevropské řešení tak, jak jsem ho probíral s italským premiérem Giuseppem Contem i maltským předsedou vlády Josephem Muscatem a maďarským premérem Orbánem,“ zmínil Babiš. 

V rozhovoru pro Lidové noviny mimo jiné také uvedl, proč by Evropská unie měla vypadat jako Asterixova vesnička. „EU má být vesnička Asterixe a Obelixe, o tom jsem přesvědčený. Měli bychom usilovat o to, abychom se vevnitř mohli pohybovat volně, volně obchodovat, poskytovat služby a pracovat v celé EU. Měli bychom společně bránit naše hranice na pobřeží,“ uvedl také Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …