Babiš: Pirátostán ne! Piráti zničí zemi. To chcete migranty?

20.05.2021 7:52

„Fakt tady ale lidé chtějí další tunel se solárními barony nebo ochromení naší energetiky zeleným fanatismem? Šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš tvrdě zaútočil na Piráty. Prohlásil, že chtějí stvořit multikulturní Česko a jejich Spojenci z hnutí STAN myslí jen na blaho starostů. Zato on prý myslí na blaho celé republiky. „Chci, aby Česká republika zůstala Českou republikou. Nechci tady nějaký fanatický a multikulturní Pirátostán,“ pravil šéf hnutí ANO.

Babiš: Pirátostán ne! Piráti zničí zemi. To chcete migranty?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) poskytl rozhovor serveru iDNES.cz, který v roce 2013 koupil. Vrhnul se v něm na Piráty. Nekompromisně.

„Piráti jsou novou českou Stranou zelených. V Evropském parlamentu jsou v jejich frakci a podporují jejich nápady – buď bezmyšlenkovitě a s otevřenou náručí přijímají migranty, nebo navrhují taková zelená opatření, která zlikvidují náš průmysl. Jediný důvod, proč má tato partaj momentálně takovou podporu, je, že se jmenují Piráti,“ rozjel se Babiš.    

„Fakt tady ale lidé chtějí další tunel se solárními barony nebo ochromení naší energetiky zeleným fanatismem? My tady teď budeme spíš potřebovat vládu, která nás vyvede z ekonomických problémů a zabrání ilegální migraci. Ta teď opět začíná být velkým problémem na jižních hranicích EU. Do Španělska přišlo minimálně osm tisíc migrantů,“ nedal se zastavit šéf hnutí ANO, který je podle posledního volebního průzkumu agentury Kantar až třetí za momentálně vítězící koalicí Pirátů a Starostů a druhou pravicovou koalicí Spolu, koalicí ODS, lidovců a TOP 09.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

To, že jeho hnutí padá popularita, v loňském roce v tuto dobu by ho podle průzkumů volilo až 35 procent lidí, dnes je to 20 procent, přičítá pandemii koronaviru. Jeho kabinet si prý prošel vůbec nejhorší situací v moderní historii této země a Babiš tvrdí, že dělal všechno, co mohl, aby ochránil životy lidí.

V rozhovoru zdůraznil, že po volbách si spolupráci s Piráty nedokáže představit.

„Piráti podporují věci, které rozvrátí naši společnost a naši kulturu. Jsem rád, že momentálně řídí Prahu, protože lidé alespoň vidí, že za tři roky nepostavili jedinou silnici, nejsou schopni investovat, přitom jim na účtě leží desítky miliard. Chtějí také navyšovat poplatky za parkování a to nemluvím o tom, že chtějí zavést mýto za vjezd do centra,“ nešetřil kritickými slovy šéf hnutí ANO, který řídil Česko posledních osm let. Nejprve v pozici ministra financí ve vládě sociálního demokrata Bohuslava Sobotky a po vítězství ve volbách v roce 2017 jako premiér.  

Nakonec zdůraznil, že nechce, aby se z této republiky stal „fanatický a multikulturní Pirátostán“.

„Piráti prostě dělají z Pražanů pokusné králíky. Přesně takhle se ale budou chovat, když se dostanou do vlády. A STAN? Těm jde jen o funkce pro své politiky a o peníze pro pár starostů. Já ale chci, aby Česká republika zůstala Českou republikou. Nechci tady nějaký fanatický a multikulturní Pirátostán,“ uzavřel Babiš.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…