Babiš: Politici zavolali do ČT a já nesměl k Jílkové. Vím to

17.09.2012 8:35

Andrej Babiš je majitelem společnosti Agrofert a jedním z nejbohatších Čechů. Nedávno byl rovněž zvolen do čela hnutí ANO 2011, které ostře kritizuje současné politické strany a posílá do senátních voleb sedm kandidátů - sedm statečných, jak sám říká.

Babiš: Politici zavolali do ČT a já nesměl k Jílkové. Vím to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Podle Babiše je proti němu velký tlak ze strany politické reprezentace, který se projevuje třeba i tím, že mu zakázali vystavit londýnský olympijský doubledecker na Staroměstském náměstí. Výslovně zmínil prezidenta Václava Klause, který se prý ve věci doubledeckeru angažoval velmi agilně.

„Jemu se nelíbí ani David Černý, ani já,“ hledá příčiny prezidentova odporu podnikatel. Stejně tak prý proti němu bojují česká média, která třeba o instalaci na Staroměstském náměstí (kam jej umístili pořadatelé Pražského mezinárodního maratonu) neinformovala vůbec, nebo zkresleně. „A potom mi třeba veřejnoprávní televize zakázala vystoupit v pořadu paní Jílkové Máte slovo, protože prý jsem politik. Přitom tam byl i Vít Bárta,“ rozčiluje se Babiš v MF DNES.

V tomto případě se podle něj velmi výrazně angažovali i politici, kteří donutili ČT, aby Babiše z pořadu stáhla. „Telefonovala jich spousta. Volali řediteli Petru Dvořákovi a říkali mu, že nedodržuje dohody,“ popisuje praktiky. Podle Babiše tyto dohody vznikly při Dvořákově zvolení. „To, že Česká televize je pod politickým vlivem, je jasné,“ obává se. I proto se prý Babiš rozhodl investovat do  médií - aby se vůbec mohl vyjádřit.

A prostor potřebuje už proto, že jeho hnutí ANO 2011 vysílá do senátních voleb celkem jedenáct kandidátů. „My ty kandidáty považujeme za sedm statečných, kteří mají odvahu kandidovat za hnutí, které se vymezilo vůči všem tradičním parlamentním stranám,“ popisuje nedávno zvolený předseda hnutí.

Poté se bude hnutí připravovat na sněmovní volby. Na to má prý dost času, neboť je přesvědčen, že navzdory permanentní krizi vlády budou volby až v řádném termínu v roce 2014. „Plno poslanců má hypotéky, musí platit dluhy. A většina z nich nikdy nebude zvolena podruhé, takže proč by si vypustili rybník?“ ptá se majitel holdingu Agrofert. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …