Babiš byl u výslechu kvůli Čapímu hnízdu. Policista Nevtípil si předvolal i jeho ženu a dceru

09.06.2018 11:53

Premiér Andrej Babiš (ANO) poprvé vypovídal ve čtvrtek na policii jako obviněný v dotační kauze Čapí hnízdo. Informuje o tom deník Právo. Zprávu převzala ČTK.

Babiš byl u výslechu kvůli Čapímu hnízdu. Policista Nevtípil si předvolal i jeho ženu a dceru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval Andreje Babiše předsedou vlády. Již podruhé

Policie v týdnu vyslechla i další obviněné, Babišovu manželku Moniku a dceru Adrianu Bobekovou, píše Právo. Obhájce rodiny se k tomu nevyjádřil. Policie stíhá premiéra a šest lidí pro podezření z padesátimilionového dotačního podvodu. Za to Babišovi hrozí až deset let vězení.

Na výslech si Babiše ozval vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo Pavel Nevtípil, kterému Babiš nemůže přijít na jméno. Několikrát tohoto vyšetřovatele velmi ostře kritizoval a celé obvinění z dotačního podvodu označil za vykonstruované. Podle trestně stíhaného premiéra byl případ vykonstruován proto, aby Babiš zmizel z politiky.

Podle informací deníku Právo však výslech probíhal korektně. K výslechu se vůbec poprvé musela dostavit i manželka premiéra Monika Babišová. Nevtípil vyslýchal také Babišovu dceru z prvního manželství Adrianu Bobekovou. Obhájce Babišových tvrdil, že Adriana Bobeková na tom není zdravotně dobře a nemůže být vyslýchána. Nevtípil si však nechal vypracovat posudek o jejím zdravotním stavu a fakt, že nakonec na výslechu přece jen byla, ukazuje, že podle znalce je Babišova dcera asi dostatečně zdravá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…