Babiš dnes odlétá na týdenní cestu do Singapuru, Thajska a Indie

13.01.2019 6:16

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes odpoledne odlétá na týdenní cestu do Singapuru, Thajska a Indie, připomíná ČTK.

Babiš dnes odlétá na týdenní cestu do Singapuru, Thajska a Indie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna schválila státní rozpočet na rok 2019 s deficitem 40 miliard. Opozice vládě vyčítá, že projídá ekonomický růst a nedělá rezervy na horší časy

Novinářům v pátek řekl, že cesta je součástí vládního záměru diverzifikovat český vývoz a vytvořit jasnou strategii pro obchod s Asií a Afrikou. Ve všech zemích má Babiš v plánu setkání s předsedy vlád, v Singapuru a Indii bude jednat také s prezidenty.

S Babišem do Asie zamíří ministryně průmyslu Marta Nováková (za ANO) a v delegaci vedené Svazem průmyslu a dopravy ČR také zástupci 42 českých firem. Babiš by měl kromě podpory dvoustranných podnikatelských fór slavnostně otevřít výrobnu plastových povlaků české společnosti Technicoat a nové vývojové centrum společnosti Škoda Auto India/Volkswagen Group v Indii.

Babiš návštěvu zahájí v pondělí v Singapuru setkáními s prezidentkou Halimah Yacobovou a předsedou vlády Lee Hsien Loongem. Při následné dvoudenní zastávce v Thajsku ho přijmou premiér Prajutch Čan-Oča a další ministři. V Indii se Babiš zúčastní ekonomického fóra Vibrant Gujarat Summit. Na okraj summitu by se měla uskutečnit schůzka s indickým premiérem Naréndrou Módím, o den později je v plánu jednání s prezidentem Rámem Náthem Kóvindem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…