Babiš i po problémech na železnici hájí Havlíčka: Pracuje nejvíc, vstává ještě dřív, než já

17.07.2020 16:47

Premiér Andrej Babiš dle svých slov nechystá odvolání ministra dopravy Karla Havlíčka (ANO) v souvislosti s nedávnými železničními nehodami. Podle Babiše Havlíček pracuje nejvíc ze všech ministrů a dělá, co může. „Ministr Havlíček je nejpracovitější ministr, vstává dokonce o půl hodiny dříve než já,“ prohlásil Babiš.

Babiš i po problémech na železnici hájí Havlíčka: Pracuje nejvíc, vstává ještě dřív, než já
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Havlíček má kromě resortu dopravy na starosti také Ministerstvo průmyslu a obchodu, kvůli čemuž v minulých dnech čelil kritice. Podle opozice totiž práci na dvou ministerstvech nezvládá, a údajně i kvůli tomu se stalo několik dopravních neštěstí.

To ale odmítá premiér Andrej Babiš, podle kterého Havlíček pracuje na maximum. „Ministr Havlíček je nejpracovitější ministr, vstává dokonce o půl hodiny dříve než já. Vstává, myslím, ve čtvrt na pět,” řekl Babiš před odletem na summit EU, jak informuje server Novinky.cz.

„Každý máme nějaký výtlak a nějaký tah na branku a věřte mi, že pan Havlíček dělá maximum pro to,” dodal premiér s tím, že resort dopravy funguje dobře a má největší investice ze všech ministerstev.

Na Havlíčkovi Babiš také ocenil, že se ihned vydal na místa nehod. „Na rozdíl od některých kolegů z vlády, kteří jen tweetovali a vykládali nesmysly,“ rýpl si Babiš do ministra vnitra Jana Hamáčka z koaliční ČSSD, který nebezpečnost na kolejích komentoval.

„Děkuji všem složkám IZS, které zasahují u železniční nehody u Českého Brodu. Bohužel podobných neštěstí je v poslední době nějak moc. Trochu to připomíná příběh nezvládnuté privatizace britských železnic z 90. let,“ reagoval v úterý po dalším neštěstí Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…