Babiš je génius, elita národa sedí v poslaneckém klubu ANO. Ale já s tím končím, mám z toho deprese, ohlásil Martin Komárek

05.07.2017 14:44

Pavel Štrunc si k rozhovoru pro server INFO.cz pozval poslance Martina Komárka. A nestačil se divit, co všechno se od bývalého komentátora dozvěděl. Komárek z Babišova hnutí ANO tvrdí, že Babiš je génius a jeho poslanci představují elitu tohoto národa. Komárek sám sebe ale nevidí jako elitního politika. Když má popsat sám sebe, použije sousloví „naivní ňouma“. A raději se podívejte sami, jak mluví o Miloši Zemanovi...

Babiš je génius, elita národa sedí v poslaneckém klubu ANO. Ale já s tím končím, mám z toho deprese, ohlásil Martin Komárek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Hned v úvodu rozhovoru prohlásil, že už nebude kandidovat do poslaneckých lavic. Rozhodl se pro to sám. „Já se tam teď už opravdu necítím dobře, to je dům plný zmaru a pokrytectví,“ postěžoval si. „Já mluvím standovsky grossovsky upřímně,“ dodal pro dokreslení. Přijde mu velmi náročné poslouchat mnohahodinové promluvy o ničem. I nadále je však připraven hnutí ANO pomáhat v nadcházející předvolební kampani. Z dění ve Sněmovně už ale měl skoro deprese, což podle vlastních slov nemá zapotřebí.

Našel však také nějaké argumenty pro setrvání ve Sněmovně. „Jsou v tom ale i materiální hodnoty, tady máš slušnej plat, auto ti propůjčili a v soukromým sektoru je to nejistý,“ podotkl.  

Ve prospěch setrvání ve Sněmovně mluvila prý skutečnost, že poslanci ANO představují elitu. A Komárek si pokládá za čest být součástí této elity. „Ten náš klub je skutečně elitní a já jsem z mnoha kolegů měl obrovskou radost a byl jsem nadšený z jejich brilance – lidé jako Richard Brabec, Ivan Pilný nebo Věra Jourová, to jsou lidi, který já skutečně můžu obdivovat a nestydím se za to,“ řekl jasně host.

V hnutí ANO se sešly silné osobnosti, které byly vybrány shora. „Vnitrostranická demokracie funguje špatně, já to umím dokonce vyložit,“ je přesvědčen Komárek. Ve vnitrostranické demokracii si prosazují lidé už jen tím, že si své místo vyseděli na schůzích – a to podle Komárka nestačí. Proto je dobře, že Babiš vybral osobnosti do svého hnutí jinak. Považuje tedy Komárek Babiše za osvíceného politika? „Člověk, který vybuduje podnik, jako je Agrofert, ... určitě je v jistém případě osvícený,“ ocenil svého stranického šéfa Komárek.

Poslanec má za to, že hnutí ANO může uspět ve volbách, ale nic nemá jisté. „Já jsem teďka už zase v pozici nezávislého komentátora a myslím, že jsem tu politiku uměl docela dobře číst, pravil muž, jenž už čtvrtým rokem sedí ve Sněmovně za Babišovo hnutí. A z pozice dlouholetého komentátora si umí představit, že před volbami vyplují na světlo ještě mnohé skandály, které budou chtít očernit Babiše.

Proč tomu tolik věří? České tradiční politické strany připomínají firmy, na které je navázán byznys, a když se šéfům hroutí firmy, snaží se udělat leccos, aby své firmy zachránili. „Já jim to nemůžu vyčítat, já bych to na jejich místě asi taky udělal,“ prohlásil Komárek.  

Celý rozhovor naleznete zde.

Ve druhé polovině rozhovoru prozradil, že už píše knížku o prezidentovi Miloši Zemanovi. „Dal jsem si úkol to urvat přes prázdniny. Dal jsem si limit pět stránek denně. Mně na tom velmi záleží, aby to bylo férový, aby to byl politický životopis, politicko-psychologický portrét. Zároveň chci na tomto, v dobrém smyslu slova, dinosaurovi ukázat, jak se vyvíjela česká politika od roku 1989 až do konce září 2018, kdy to musím odevzdat,“ prozradil.

O Zemanovi si prý Komárek kdysi myslel, že je to politik, kterému jde čistě o moc. Dnes už si to nemyslí. „On je mnohem hlubší a mnohem chytřejší. Já si myslím, že je to nejchytřejší politik, jakého jsme kdy měli. Ale teď už se mi zdá, že jsem se mýlil i tady v tom úsudku. On by prezident měl být určitým vzorem pro děti. ... Tam, kde o těch ruských dívkách říkal ‚kunda‘, ačkoli to slovo pussy ani přesně tenhle význam nemá, tak to jsou věci, které už jsou za hranou,“ varoval Komárek.  

Poslanci se zdá, že Zeman je velký politický hráč, který vypálí nějakou větu a tím naštve tu pražskou kavárnu; všichni křičí, a on se baví.

Tolik k hodnocení Miloše Zemana. A jak by Komárek popsal sebe jako politika? „Naivní ňouma,“ zhodnotil zákonodárce sám sebe. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…