Babiš je lepší, než býval Sobotka, uznává Stanjura. Má to ale háček

29.04.2015 22:37

Koaliční strany ČSSD, ANO a KDU-ČSL se přou o podobu rozpočtu na příští rok. Přestože zatím není nic definitivně jasné, opozice již teď nešetří kritikou. Proč se tak děje, ve středečních Událostech, komentářích České televize informoval předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Andrej Babiš (ANO) je podle jeho názoru lepší ministr, než býval Bohuslav Sobotka (ČSSD), přidává však jedno zásadní „ale“.

Babiš je lepší, než býval Sobotka, uznává Stanjura. Má to ale háček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Koalice se pře o navýšení platů úředníků, navýšení důchodů či navýšení plateb za státní pojištěnce. Šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO) je prý ochoten ustoupit v otázce navýšení platů politiků, ale trvá na udržení schodku na 70 miliardách korun. Stanjura konstatoval, že by mohl šéf státní kasy šetřit mnohem víc, když roste ekonomika. „Já si myslím, že by ten schodek mohl být někde mezi 40 až 50 miliardami,“ prohlásil politik ODS.

Následně připomněl, že v době, kdy naše ekonomika rostla o šest procent, tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka (ČSSD) připravoval rozpočty se stomiliardovými schodky. A pokud jde o dnešní debatu o navyšování platů úředníků, Stanjura by neměl nic proti, pokud by se úřednický aparát zeštíhlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…