Babiš kritizoval, že je tu jen jeden správný názor. A seběhli se Kalousek, Honzejk i Šídlo...

17.11.2022 22:14 | Ze sítí

Expremiér Andrej Babiš (ANO) u příležitosti 17. listopadu mj. upozornil, že v Česku „upadá svoboda slova“. Svými slovy vyvolal emoce: exministr Miroslav Kalousek (TOP 09) i komentátoři připomněli jeho „temnou komunistickou minulost“.

Babiš kritizoval, že je tu jen jeden správný názor. A seběhli se Kalousek, Honzejk i Šídlo...
Foto: FCB
Popisek: Babiš varuje před ohrožením demokracie v dnešní době

„Málokdo by tušil, že po více než 30 letech od listopadu bude snaha razit jeden správný názor, o některých věcech se lidé na veřejnosti raději nebudou bavit a za slova bude hrozit i vyhazov z práce,“ řekl ve twitterovém videu předseda hnutí ANO v den 33. výročí sametové revoluce.

Pro svá slova, že u nás skomírá svoboda slova, sklidil  ostrou kritiku.

„Málokdo by tušil, že po více než 30 letech po listopadu bude do Havlova a Masarykova křesla kandidovat osoba spojená s komunistickými tajnými službami. Navíc osoba, která se celou polistopadovou éru neštítila žádných StBáckých praktik k vlastnímu obohacení,“ reagoval na Babišovo vyjádření exministr financí a někdejší šéf TOP 09 Miroslav Kalousek narážející na Babišovu spolupráci s StB, kterou ten popírá.

Do Babiše se pod jeho příspěvkem pustil mj. i komentátor Petr Honzejk. „Já to věděl! Jste disident,“ vzkázal Babišovi.

„Před 33 lety jsme porazili komunistický totalitní režim a dnes si tak mohou i bývalí agenti StB veřejně stěžovat a vyjádřit svůj názor, i když jde většinou o lži. Pane Babiši, před 33 lety vyhrála demokracie nad zlem, kterému Vy jste sloužil. Stále je za co bojovat,“ rýpla do Babiše vládní ODS.

„Pane poslanče, jste autorem výroku ‚nech idú do **** pravda a láska‘. V dnešní den byste měl radši mlčet a vzpomínat na to, jak Vás komunistický režim za odměnu a práskání poslal na dovolenou do Maroka,“ napsal Babišovi twiterový účet TOP 09.

Narážky na Maroko se objevovaly vícekrát. „Nezapomínal bych na emigračku do Maroka,“ přidal se komentátor Jindřich Šídlo. V Maroku Babiš na sklonku komunistického režimu pět let pracovně působil v oblasti zahraničního obchodu.

Andrej Babiš také ve svém projevu zkritizoval vládu premiéra Petra Fialy pro její neschopnosti řešit současnou krizi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…