Babiš má strach o syna: Je rukojmím podvodníka

02.09.2021 22:14

Premiér Andrej Babiš (ANO) se zpětně vyjádřil k chování svého syna Babiše juniora, který se ve čtvrtek nečekaně objevil na slavnostním zahájení předvolební kampaně ANO v Ústí nad Labem a na svého otce před novináři slovně útočil. Podle předsedy vlády je jeho potomek obětí podvodníka, řekl tak v rozhovoru pro TV Nova, který zveřejnily Novinky.

Babiš má strach o syna: Je rukojmím podvodníka
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Zdálo se, že dnešní důležitý předvolební mítink hnutí ANO se zařadí mezi ty poklidnější, nakonec však přinesl pořádný poprask. Postaral se o něj Babiš jr., který z bezprostřední blízkosti nejdříve premiéra familiárně pozdravil – „Tati, ahoj, otec, tady! Andrej mladší, dobrý den“ – a pak se ho zeptal, jak se cítí, když spolu s Petrem Protopopovem „ublížil svému synovi“. Ptal se, jaké to je, vidět svého syna tváří v tvář.

Řekl mu: „Ty máš dneska narozeniny, já jdu právě od psychologa a mám soudního znalce, který mě vyšetřil. Jak se cítíš mě nyní vidět? Co může být lepší dárek k narozeninám než to, že jsem v pořádku.“ Pak mu vzkázal, že se ještě uvidí. „Budu se bránit, budu bojovat. A dělám to nejen za sebe, ale i druhé lidi kolem mě.“ Bojovat bude podle svých slov jen na dálku, protože ho uvidí v médiích.

„Přeji ti hodně štěstí v tvé kampani a oblbování českého národa tvojí sekty ANO,“ rozhorlil se Babiš junior. 

Premiér bezprostředně reagoval na situaci slovy: „Já jsem se o svého syna vždy co nejlépe staral a média a politici ho zneužívají v boji proti mně. Víme, kdo ho nabízí novinářům,“ uvedl, že jeho syn se bohužel stal jistým nástrojem politikaření.

Později se k tématu rozpovídal večer téhož dne pro televizi Nova. „Můj syn je rukojmím toho podvodníka Víta Klusáka,“ opřel se Babiš do režiséra, který stojí za filmy jako Český sen, V síti nebo Matrix AB.

Původní zdroj ZDE.

Právě s Klusákem Babiš mladší do Ústí nad Labem přijel. Podle režiséra se tam objevili náhodou, celý střet otce a syna po celou dobu zaznamenával. „Já jsem viděl, že můj syn se na všechno ptá: Víťo, můžeme? Tomu příběhu, že tam byli náhodou, nikdo neuvěří,“ řekl Babiš večer Nově.

O syna má velký strach, protože je jím manipulováno. „Mám velký strach o mého syna, mám strach o jeho zdraví, on je manipulován skupinou lidí, kteří ho zneužívají k politickému boj proti mně,“ uvedl také premiér, který do této „skupiny podvodníků“ zahrnul i novináře Pavla Šafra, jehož označil za psychopata. „Mám o syna strach, doufám, že se mu nic nestane,“ poznamenal závěrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…