Babiš má už i vlastní internetovou kavárnu a v té mu dělá společnost bývalá hvězda TV Nova

06.06.2016 18:25

Ministr financí Andrej Babiš přišel s novým internetovým pořadem „Babišova kavárna“. V něm se rozhodl za pomoci moderátorky Pavly Charvátové tlumočit své odpovědi a názory na dotazy čtenářů široké veřejnosti. A začal v resortu jemu blízkém, ve zdravotnictví.

Babiš má už i vlastní internetovou kavárnu a v té mu dělá společnost bývalá hvězda TV Nova
Foto: iDobryden.cz
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš a ministr kultury Daniel Herman v bývalé věznici v Uherském Hradišti. Chtějí z ní udělat muzeum nacistických a komunistických zvěrstev

Krátký pořad, který se svým názvem a vzezřením strefuje do oblíbeného termínu „pražská kavárna“, má za cíl zprostředkovat nejen Babišovým voličům ministrovy názory a myšlenky, k čemuž mu pomáhá bývalá moderátorka Televizních novin Pavla Charvátová.

„Pravda je, že Facebook je tak trochu rozdělený na půl. Jedni vás lehce posměšně nazývají doktorem Cvachem, ti druzí naopak oceňují, že jste se pustil mezi opravdové sestry, lékaře do nemocnic,“ otevřela Charvátová téma zdravotnictví a Babiš odpověděl, že jakožto ministra financí jej zajímají všechny výdaje státu.

„Já mám pocit, že ten resort nefunguje úplně dobře,“ řekl Babiš s tím, že by se peníze měly nějakým způsobem přerozdělit, což však nemůže on, ale ministr zdravotnictví. „Teče tam deset miliard navíc každý rok a já říkám, proboha, dejte to už konečně těm lidem.“

Charvátová během pořadu čerpá z aplikace „Chceme lepší Česko“, kterou hnutí ANO používá ke sběru názorů, dotazů a věcných připomínek veřejnosti. Skrze ni lze Babišovi posílat dotazy, na které chce v kavárně odpovídat.

Pořad je přitom proložen záběry z Babišových cest, ke kterým ministr dodává komentáře a nabízí svoje řešení situace v jiných resortech, ať již jde o zdravotnictví či školství.

Na výtku jednoho nemocničního zřízence Babiš připomněl, že jím plánované zvýšení platů o 10 % zahrnuje všechny pracovníky zdravotnictví včetně zřízenců a pečovatelů.

Účast Pavly Charvátové je přitom velkým překvapením, jelikož bývalá moderátorka se po odchodu z TV Nova, ke kterému došlo v roce 2008, televizním obrazovkám velmi úspěšně vyhýbala.

Ještě na začátku tohoto roku uvedla, že pracuje jako manažerka golfového resortu, který má se svým manželem. Na dotazy Blesku tehdy uvedla, že moderování má již za sebou a i přes různé nabídky se k němu vracet úplně nechce.

„Jak se říká, nikdy neříkej nikdy. Nabídkou, kterou bych byla ochotná zvážit, by bylo moderování pořadu pro děti nebo něco podobného,“ řekla Charvátová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…