Babiš místo debaty o Okamurovi jel navštívit romské muzeum. Je to faleš, vypěnil lidovec Bartošek, když to zjistil

07.03.2018 22:34

Vlnu kritiky spustilo mezi politiky počínání premiéra v demisi Andreje Babiše, když v době, kdy se ve Sněmovně konala mimořádná schůze svolaná kvůli možnosti odvolat Tomia Okamuru (SPD) z postu místopředsedy kvůli jeho výroku o romském táboře v Letech, navštívil Muzeum romské kultury v Brně. „Je to pokrytectví a faleš,“ vypěnil předseda sněmovního klubu lidovců Jan Bartošek.

Babiš místo debaty o Okamurovi jel navštívit romské muzeum. Je to faleš, vypěnil lidovec Bartošek, když to zjistil
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Největším paradoxem celé situace je podle některých politiků to, že právě Babišovi poslanci byli ti, kteří neumožnili hlasovat o odvolání Okamury, tedy až na Rostislava Vyzulu, kterému mnozí poslanci z jiných stran poděkovali potleskem. „Navštívil romské muzeum a na druhé straně poslanci jeho hnutí neumožnili ani diskusi – vnímám to jako pokrytectví a faleš,“ zdůraznil Jan Bartošek a dodal, že zásadní zodpovědnost ležela na hnutí ANO.

I poslanci TOP 09 označili za pokrytectví, že Babiš v době hlasování sdílel své fotografie z návštěvy Muzea romské kultury, podle nich navíc poslanci ANO ve stejnou chvíli ve Sněmovně podpořili extremismus a nesnášenlivost. Server Echo24.cz informoval, že místo hlasování ve Sněmovně navštívil Babiš Fórum českého stavebnictví, poklonil se u hrobu T. G. Masaryka a následně, právě v době jednání o odvolání Okamury, zajel i do Muzea romské kultury v Brně. O všech návštěvách Babišovi marketingoví pracovníci informovali veřejnost na sociálních sítích.

Původní text ZDE.

Premiér v demisi v muzeu prohlásil, že za vládu v demisi by chtěl slíbit, že jsou připraveni nastavit lepší komunikaci a řešit problémy romské menšiny v naší společnosti. „Uděláme maximum pro to, abychom lépe spolupracovali než doposud,“ uzavřel Babiš.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…