Babiš na tiskovce naznačil, že Válkové chyběly manažerské schopnosti

10.02.2015 14:11

Na tiskovou konferenci po jednání poslaneckého klubu ANO přinesl ministr financí Andrej Babiš demisi ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Ta odchází k 1. březnu 2015. Babiš velmi pochvalně mluvil o předchozí práci ministryně a několikrát zopakoval, že se na ročním působení Válkové na rezortu předem domluvili. Válkovou nahradí její dosavadní náměstek Robert Pelikán.

Babiš na tiskovce naznačil, že Válkové chyběly manažerské schopnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš zároveň řekl, že Válkové chyběly manažerské dovenosti. "Paní ministryně je velmi dobrý pedagog, ráda si všechny vyslechla, ale neodolala všem těm okolním tlakům, které na ministra spravedlnosti jsou,“ řekl. Válková se jednání klubu neúčastnila ze zdravotních důvodů, má pravděpodobně zápal plic, jak oznámil na konferenci Babiš.

Rezort spravedlnosti není zcela v dobré kondici. Babiš k tomu řekl, že byl v šoku, když zjistil, jak funguje a jak funguje stát a jednotlivá ministerstva. "Naše justice nemá dlouhodobou koncepci, stejně jako ji nemá náš stát - a nikdy neměl žádnou koncepci,“ řekl Babiš.

Ve vládě to bude již třetí výměna ministra, všechny se odehrály za hnutí ANO. Babiš k tomu řekl, že hnutí ANO hodnotí a nominuje ministry jiným způsobem než politické strany, tedy ne na základě nominací krajských oragaizací, ale na základě jejich manažerských zkušeností a hodnocení jejich práce.

reklama

autor: bra

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…