Babiš nakonec přece jen u Jezulátka: Pravda a láska zvítězí, musíte věřit. Pak mluvil o Bohu

17.01.2023 17:30 | Ze sítí

Zatímco ve Sněmovně probíhá hlasování o vyslovení nedůvěře vládě Petra Fialy (ODS), šéf nejsilnějšího opozičního hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) si na dnešek zvolil odlišný program a z jednání se omluvil. Místo do Sněmovny se vypravil na korunovační klenoty či k Jezulátku. „Bylo otevřeno,“ informoval i přes předchozí rozhodnutí kostela kvůli jeho návštěvě zavřít. „Člověk musí věřit, že pravda a láska zvítězí,“ pronesl u kostela.

Babiš nakonec přece jen u Jezulátka: Pravda a láska zvítězí, musíte věřit. Pak mluvil o Bohu
Foto: Repro FB
Popisek: Andrej Babiš na Pražském hradě při výstavě korunovačních klenotů

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17817 lidí
Babiš se na místo vypravil i přes předchozí informaci, že bude uzavřené. „Bylo otevřeno. Chodím do kostela sv. Panny Marie už několik měsíců a byl jsem tam opakovaně a nosím s sebou malé jezulátko pro štěstí. A teďka jsem dostal další jezulátko. Tady a tady modlitbu,“ pronesl Babiš a ukázal miniaturní jezulátko na kameru.

„Mě strašně mrzí – já jsem tady byl 12. ledna. Nikdo o tom nevěděl. Nikomu jsem to neříkal,“ pokračoval expremiér a sdílel se svými podporovateli, že k Jezulátku vznášel prosby, „protože člověk musí věřit, že pravda a láska zvítězí“.

Jeho tradici však narušilo to, že vše sdělil médiím. „A zavřeli kostel. Já to nechápu. Před Pánem Bohem jsme si všichni rovni. Do kostela mají přece přístup i vrazi, aby mohli prosit o odpuštění,“ nechápal prezidentský kandidát.

Doplnil, aby lidé „zkusili přemýšlet, proč se v naší zemi děje to, co se děje“.

Kostel Pražského Jezulátka po babišových slovech informoval, že bude v úterý dopoledne výjimečně uzavřen. „Vzhledem k načasování a mediální prezentaci této návštěvy ji jednoznačně považujeme za součást předvolební kampaně, která je navíc vedena velmi útočným a strach vyvolávajícím stylem a se kterou se rozhodně nemůžeme ztotožnit. Nepřejeme si, aby toto celosvětově známé poutní místo a významný náboženský symbol, kterým je soška Pražského Jezulátka, byly zneužity k takovýmto účelům,“ informoval.

Doplnil, že „kostel je jinak otevřen všem návštěvníkům bez ohledu na jejich přesvědčení, tedy i Andreji Babišovi“, avšak „k osobní modlitbě, nikoliv politické kampani“.

Kromě svých slov o jezulátku Babiš dnes sdílel i fotografii, jak stojí ve frontě na korunovační klenoty.

Ve Sněmovně jej mezitím vládní politici kritizují, že se neúčastní hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy (ODS), které jeho hnutí ANO, jemuž předsedá, iniciovalo.

Babiš je z úterního jednání Sněmovny řádně omluven a dle někdejší ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) nevyloučil, že se připojí v závěru k hlasování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepikapi , 17.01.2023 20:28:11
Ale jistě,je to docela psina,tak kněží prodávali odpustky,bába nerudná prodávala diplomy,geněrál dokonce prodal různým režimům sám sebe a ani se nezastyděl,ne takového plipita na Hrad nasadit by byl smrtelný hřích pro celý národ a možná je s tím i na vyšších místech počítáno,že český národ zaplatí bolestí jakou již dlouho nepoznal.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…