Babiš německým novinám: Není pravda, že mě mladí kritizují. To vám čeští novináři něco nalhali

23.09.2019 22:16

Zajímavý pohled na českého premiéra Andreje Babiše (ANO) nabídl redaktor předního německého listu Die Welt. Po rozhovoru jej popsal jako muže, jenž si svoje schůzky rád sjednává sám, libuje si v jasných prohlášeních, a když je řeč o migraci a klimatu, stává se debata rychle bouřlivou. Dojmy německého novináře pro české čtenáře zveřejnil server Aktuálně.cz.

Babiš německým novinám: Není pravda, že mě mladí kritizují. To  vám čeští novináři něco nalhali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

Podle redaktora deníku Die Welt je právě migrace jednou z oblastí, za kterou český premiér Německo rád kritizuje. Český premiér totiž odmítá, že by Česko mohlo využít uprchlíky jako šanci, jak do Česka přilákat více pracovní síly, i když zdejší ekonomice, jak sám přiznává, chybí.

V rozhovoru pro německý list premiér Babiš také uvedl, že zvyšující se populace i bez migrace je ze začátku září jedním ze znaků „dobrého státu“. Podle svých slov proto zvažuje, že by svého cíle, tedy průměrně aspoň 2,1 dítěte na ženu místo současných 1,7, dosáhl i prosazením ekonomických pobídek pro rodiny, například příspěvků na větší auto nebo vyšší důchod. Kromě toho zmiňuje i potřebu umožnit ženám lépe skloubit pracovní a rodinný život. 

Důrazně pak odmítl otázku německého novináře, jak je možné, že mladší generace nepatří mezi nadšené podporovatele Babišova hnutí ANO. „Není pravda, že mě mladí kritizují,“ osočil se Babiš, podle kterého takový dojem vzniká jen proto, že všichni novináři o něm „do jednoho“ lžou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…