Babiš nenávidí děti. Ale Češi taky ne, proto ho volí. Genderman Bittner o národě „bezcharakterních sv*ní“

02.09.2021 21:02 | Ze sítí

Pozornost novinářů dnes upoutal incident, v němž hlavní roli sehrál syn českého předsedy vlády Andrej Babiš junior. Svému otci připravil nebývalé překvapení, když se prodral mezi mediálním zástupci za svým otcem na zahájení volební kampaně hnutí ANO v Ústí nad Labem a pořádně mu vyčinil, jak krutě se ke svému dítěti chová. V nespočtu reakcí zaznívají rozdílné interpretace tohoto střetu. Pro někoho jde o pěkné divadlo. Například podle liberálně levicového novináře a držitele ceny Genderman Petra Bittnera příběh Babiše mladšího na lidi už dávno nezabírá. A rovněž novinář Michal Půr se pozastavuje především nad tím, kdo v tu chvíli premiérova syna na akci doprovázel.

Babiš nenávidí děti. Ale Češi taky ne, proto ho volí. Genderman Bittner o národě „bezcharakterních sv*ní“
Foto: Twitter Andreje Babiše juniora
Popisek: Setkání Andreje Babiše s jeho synem.

Zdálo se, že dnešní důležitý předvolební mítink hnutí ANO se zařadí mezi ty poklidnější, nakonec však přinesl pořádný poprask, postaral se o něj Babiš jr., který z bezprostřední blízkosti nejdříve premiéra familiárně pozdravil – „Tati, ahoj, otec, tady! Andrej mladší, dobrý den“ – a pak se ho zeptal, jak se cítí, když spolu s Petrem Protopopovem „ublížil svému synovi“. Ptal se, jaké to je, vidět svého syna tváří v tvář.

Řekl mu: „Ty máš dneska narozeniny, já jdu právě od psychologa a mám soudního znalce, který mě vyšetřil. Jak se cítíš mě nyní vidět? Co může být lepší dárek k narozeninám než to, že jsem v pořádku.“ Pak mu vzkázal, že se ještě uvidí. „Budu se bránit, budu bojovat. A dělám to nejen za sebe, ale i druhé lidi kolem mě.“ Bojovat bude podle svých slov jen na dálku, protože ho uvidí v médiích.

„Přeji ti hodně štěstí v tvé kampani a oblbování českého národa tvojí sekty ANO,“ rozhorlil se Babiš junior. 

Andrej Babiš: „Já jsem se o svého syna vždy co nejlépe staral a média a politici ho zneužívají v boji proti mně. Víme, kdo ho nabízí novinářům,“ uvedl, že jeho syn se bohužel stal jistým nástrojem politikaření.

Premiérův syn Andrej Babiš junior však odmítá, že by byl spojen s jakoukoliv politickou stranou. Na mítink se dostal prý zcela náhodně. Za otcem jej doprovázel režisér Vít Klusák, což vzbudilo o novinářů nebývalý zájem.

Redaktor ze serveru Info.cz Michal Půr naznačil, že akce byla zřejmě předem planovaná: „Když jsem v neděli nakráčel do hospody, seděl tam Vít Klusák a A.B. junior. Říkal jsem si, že je to zvláštní spojení. Vysvětleno,“ napsal v diskusi na sociální síti.

Zajímavý pohled na věc nabídl liberálně levicový novinář a držitel ceny Genderman Petr Bittner, podle něj Babiš junior emocemi Čechů jen tak nezacloumá. „Příběh Babiše mladšího na lidi nezabírá, protože Češi děti nenávidí, stejně jako Babiš. Kdyby si mohli najmout nějakého amorálního soukromého psychologa, aby jejich dítě prohlásil za blázna a unesl na Krym, udělali by to.

Stejně jako všechno, co dělá Babiš. Je to jen další fáze vyhánění otravných potomků z kavárny. V tom spočívá jeho největší síla. Že je to stejná prospěchářská, bezcharakterní svině, jaká tvoří samu páteř tohohle národa na jeho souvislé pouti moderními dějinami,“ vyslovil svůj názor.

Jeho kamarád Martin Freund poznamenal, že z „české sebenenávisti“ už se stává klišé. S tím ale Bittner nesouhlasil. On se totiž do národa bezcharakterních sviní nepočítá, takže k sobě žádnou nenávist necítí. Jen je svým spoluobčanům.

V minulých dnech a týdnech se Babiš junior setkal například se starostou Řeporyjí Pavlem Novotným nebo exposlancem za TOP 09 Miroslavem Kalouskem. Proti svému otci vystupuje v současné době velmi zostra.


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…