Babiš ostře: Zeman ani Nečas nekradou. Zato Topolánek zavedl pojem zlodějna

15.11.2011 9:11

Podnikatel Andrej Babiš se chystá vstoupit do politiky. Kolem jeho osoby se proto v poslední době vynořilo mnoho spekulací, s kým, kdy, jak a proč se zapletl. Odpovídá otevřeně: se všemi v rámci mezí. Ale co se děje dnes, resp. co vyústilo vládou Mirka Topolánka, to už se podle něj snést nedá.

Babiš ostře: Zeman ani Nečas nekradou. Zato Topolánek zavedl pojem zlodějna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš představil občanské sdružení ANO 2011 (Akce nespokojených občanů) a obecně se předpokládá, že je brzy přeregistruje na politickou stranu. Nespokojený je zejména s posledním vývojem na politické scéně.

"Věřil jsem, že když přijde pan Nečas, něco se změní," řekl Babiš v rozhovoru pro deník Blesk. "Nečas je totiž slušný člověk, který nekrade, ale copak může něco udělat, když Topolánek, který ho chce s Tluchořem popravit, přijde na kongres ODS a vyzývá k jednotě? To je přece neuvěřitelné, oni si z těch lidí dělají blázny."

Vadí mu i Věci veřejné a jejich přítomnost ve vládě. „Superguru Bárta patří přitom kvůli tomu svému sledování dílem do blázince, dílem do basy," podotkl Babiš. „Kradlo se i za socanů, ale Topolánek s Dalíkem přidali tři nuly. To mi vadí. Český výraz pro korupci už je zlodějna."

SLEDUJEME téma ANO 2011 

Znám je všechny. Zeman nekrade

Na výtku, že je sám Babiš znám svými vazbami na politiky, reagoval velmi otevřeně. "Znám všechny politiky: Topolánka, Langera, Kalouska, Kocourka. Všechny je znám." A u poloviny z nich lobboval, to přiznává.

"Za Stanislava Grosse jsem lobboval Unipetrol, aby ho nekoupili Kazaši kvůli tamnímu totalitnímu režimu. U Grosse jsem také lobboval za to, aby stát řekl, jestli chce výrobny semtexu, nebo jestli je prodáme, a to třeba nějakým teroristům. Pak jsem u tehdejšího premiéra lobboval za to, aby nebyl do čela Čepra dosazen Kadlec. Všichni jsme věděli, že je napojený na Krejčíře a Pitra."

Takové lobbování je ovšem v pořádku. "Sice jsem lobboval za privatizaci Unipetrolu, ale co je na tom? Jak Grégr tak Zeman chtěli, abych ten Unipetrol zprivatizoval. A Zeman ani Grégr nekradli. Šlouf možná vybíral, ale Zeman s Grégrem nekradli."

Čtěte:

Babiš u Moravce: Bárta do Bohnic, pak do basy. Korupčníci dělají z lidí debily

Andrej Babiš: Žijeme v nefunkčním státě, udělejme s tím něco!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…