Babiš označil jasné nebezpečí: Libye, přes kterou proudí stovky tisíc migrantů

14.12.2017 13:12

Premiér Andrej Babiš a předsedové vlád ostatních zemí V4 položili ve čtvrtek 14. prosince 2017 základy společnému projektu k posílení ochrany hranic a prevence migrace v Libyi. Jednání lídrů Visegrádské skupiny se dnes v Bruselu zúčastnil také italský premiér Paolo Gentiloni a předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker

Babiš označil jasné nebezpečí: Libye, přes kterou proudí stovky tisíc migrantů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval ministry vlády premiéra Andreje Babiše

„S dalšími premiéry zemí V4 jsme se dnes dohodli na významném projektu, který odráží dlouhodobé priority středoevropského regionu v ilegální migraci. Naše společná iniciativa se zaměří na Libyi – zemi, přes kterou dnes proudí stovky tisíc migrantů a která je pro pašeráky branou do Evropy,“ uvedl český předseda vlády.

Iniciativa V4 na pomoc Libyi bude probíhat pod vedením Itálie. Příspěvek V4 poputuje do Svěřenského fondu EU pro Afriku, do kterého Česká republika dosud přispěla částkou 1,66 milionu eur. Společný projekt České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska vychází z koncepčního přístupu našeho regionu k řešení migrační krize, který je založen na silné angažovanosti v zemích původu a tranzitu a prevenci nelegální migrace.

Migrace bude dominovat také dnešnímu večernímu neformálnímu jednání lídrů EU. Český premiér v rámci diskuse s dalšími evropskými lídry zdůrazní potřebu řešit příčiny, nikoliv důsledky migrace. Ve svém vystoupení vyzve také k důslednému boji s pašeráky a efektivní ochraně vnějších hranic EU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…