Babiš podpořil koalice s partnery. Někde to prý ale asi nepůjde, neodpovídají ideálům

12.10.2014 11:35

Tisková konference hnutí ANO po sečtení výsledků prvního kola senátních a komunálních voleb měla vítěznou atmosféru. Šéf hnutí Andrej Babiš poděkoval úspěšným kandidátům a připomněl, že ANO zvítězilo ve většině krajských měst.

Babiš podpořil koalice s partnery. Někde to prý ale asi nepůjde, neodpovídají ideálům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tak tedy na zdraví

Andrej Babiš na tiskové konferenci také uvedl, že na úrovni obcí podporuje vznik koalicí se současnými koaličními partnery hnutí ANO. „V některých městech to ale asi nepůjde, protože jsou místa, kde naši partneři a jejich organizace neodpovídají našim ideálům,“ uvedl ministr financí.

Lídryně vítězné pražské kandidátky Adriana Krnáčová pak uvedla, že již započala jednání o koalici s pražskou ČSSD. Poté ještě jednou (jako již v sobotu) kategoricky odmítla koalici s TOP 09, která skončila ve volbách na druhém místě. Na poznámku novináře, že TOP 09 se ke spolupráci staví stejně kategoricky, pak s úsměvem doplnila: „V tom případě jsme ve shodě."

Andrej Babiš pak politoval svou kandidátku profesorku Adámkovou, která nepostoupila do druhého kola. Předtím varoval před zkušeností z nedávných doplňovacích voleb na Praze 10, kde do druhého kola postoupila kandidátka ANO a všechny tradiční politické strany následně podpořily její soupeřku, která pak skutečně vyhrála. Babiš varoval před opakováním tohoto scénáře.

Pak se ještě vyjádřil k volební účasti, která byla podle něj příliš nízká. Lidé, pokud jsou nespokojení se současným stavem, by podle něj měli proti němu udělat aspoň to, že přijdou k volbám. Třeba již za týden ve druhém kole senátních voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…