Babiš porušil jedno velké české tabu, píše slovenský deník. A Zeman mu pomáhá

23.02.2018 10:28

Předseda vlády v demisi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš porušil dosavadní tabu, že demokratické strany s komunistickou stranou (KSČM) nespolupracují. V reakci na Babišovo vyjádření o možné podobě nové vlády to dnes napsal slovenský list Sme. Zprávu převzala ČTK.

Babiš porušil jedno velké české tabu, píše slovenský deník. A Zeman mu pomáhá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády v demisi Andrej Babiš

„Snad nejjasnější symptom, že se Česko přiblížilo bodu zlomu, představil Andrej Babiš tím, že jako nejpravděpodobnější formát vlády jmenoval ANO–ČSSD s tolerancí KSČM. Porušil nepsané, ale dosud respektované tabu. Demokratické síly totiž 28 let držely komunisty mimo vládní moc,“ uvedl deník.

Dodání potřebných hlasů do získání většiny ve Sněmovně pro nový kabinet, což zaručí komunisté, nebude podle listu vadit ani prezidentovi Miloši Zemanovi, který „kope za Babiše“.

Sme rovněž soudí, že jediný vážný rozpor, který může ohrozit spojenectví ANO a ČSSD, je forma účasti sociálních demokratů pod vedením nového předsedy Jana Hamáčka na moci.

„Zatímco Babiš jasně preferuje menšinovou vládu, předseda Hamáček vidí ČSSD jen v regulérní koalici,“ uvedl list. Dodal, že spolehlivou indicií, že sociální demokraté nakonec Babiše navzdory jeho trestnímu stíhání přijmou, jsou programová jednání s ANO, která otevřeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…