Babiš promluvil otevřeně: Kdybych byl prezident...

30.12.2021 20:20 | On-line

Andrej Babiš skončil ve funkci premiéra a zamířil do opozice, kde chce naplno využívat svůj poslanecký mandát. Zároveň ale už přemítá o postu budoucí hlavy státu. Minimálně už má jasno, jakým prezidentem by chtěl být, konkrétně se vyjádřil pro Deník.

Babiš promluvil otevřeně: Kdybych byl prezident...
Foto: Screen YouTube
Popisek: Andrej Babiš

V politice Babiš rozhodně jen tak neplánuje. Přinesla mu prý zásadní změny do života: „Je to úplně jiný svět, který jsem neznal, nebyl jsem jeho součástí a ani jsem ho správně neodhadl. Nečekal jsem reakce, jež z něj na mou adresu přišly,“ říká v závěru roku bývalý premiér.

Původní zdroj ZDE.

Nyní chce jako poslanec vyrážet za svými spoluobčany do terénu. „Chci hlavně chodit mezi lidi. Mám v plánu se s nimi setkávat v kancelářích všech poslanců ANO. Koupím si karavan a budu jezdit za občany po celé zemi,“ hovoří o velkých plánech.

To by mohlo do jisté míry nahrávat i případné prezidentské kampani, zatím však možnou kandidaturu, o které se stále spekuluje, nepotvrdil. „Bavilo by mě realizovat pro naše firmy ekonomické mise, zhodnotit svoje kontakty po celém světě, hlavně mimo Evropu,“ odvětil na dotaz, zda se bude účastnit boje o Hrad.

Už si ale utvořil jasnou představu o tom, jak by chtěl být coby prezident vnímán: „Kdybych byl prezident, choval bych se nadstranicky. Já jsem nikdy nechtěl český národ dělit. Nelibuji si v kontroverzích,“ reagoval Andrej Babiš na dotaz, zda by byl schopen cíleně zakopávat příkopy ve společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…