Babiš prozradil, kdo bude řídit očkování: Budu to já

20.12.2020 10:57

Premiér Andrej Babiš (ANO) se rozhodl, že už nebude hledat zmocněnce pro očkování. Logisticky náročnou operaci hodlá řídit sám.

Babiš prozradil, kdo bude řídit očkování: Budu to já
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula a Andrej Babiš

Předseda vlády Andrej Babiš se rozhodl, že už nebude hledat zmocněnce pro očkování a raději se celé akce ujme sám. Rozhodl se tak poté, co nabídku na post zmocněnce odmítl exministr zdravotnictví Roman Prymula. Ten by prý viděl nejraději, aby se očkování řídilo z jediného místa, a ne z více center, jak to bylo v plánu v minulosti.

„Protože já mám svoje zkušenosti s ministerstvem zdravotnictví, celoroční, takže jsem se rozhodl, že to budu já,“ zdůvodnil Babiš dnes pro ČTK změnu svého rozhodnutí.

Prvních pár tisíc dávek vakcíny má podle ministra zdravotnictví Jana Blatného dorazit do Česka mezi svátky. Není bez zajímavosti, že vakcíny dorazí do Česka dřív, než bude spuštěna vládou plánovaná kampaň na podporu očkování. Blatný v ní chce vyvracet i dezinformace spojené s očkováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…