Babiš prý přestává poslouchat Teličku. Ohledně EU má jiné favoritky

17.07.2017 21:51

Komentátor serveru Forum24.cz Vilém Besser zhodnotil situaci v Babišově hnutí ANO. Šéf této strany prý vyžaduje poslušnost. Své o tom ví europoslanec Pavel Telička, který v minulých letech radil Andreji Babišovi v zahraniční politice. Nedávno si však dovolil Babiše kritizovat, takže šéf hnutí ANO už mu nenaslouchá. Místo Teličky si Babiš vybral dvě dámy, které umějí „poslušně kývat“, shrnuje situaci Besser.

Babiš prý přestává poslouchat Teličku. Ohledně EU má jiné favoritky
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Telička mimo jiné připomněl, že jsme nevyčerpali 65 miliard

Europoslanec Pavel Telička sice nikdy nebyl členem hnutí ANO, ale jako nestraník dlouho radil šéfovi této strany Andreji Babišovi v zahraniční politice. Jenže jednoho dne Telička Babiše kritizoval, třeba v souvislosti s nahrávkami bývalého novináře Marka Přibila, a oheň byl na střeše. Netrvalo dlouho a Teličku v pozici poradce nahradily dvě europoslankyně hnutí ANO, Martina Dlabajová a Dita Charanzová.

„Zvláštní je, že společně s Dlabajovou zastávají téměř identické názory jako Telička. Prosazují setrvání České republiky v Evropské unii, souhlasí se sankcemi proti Rusku nebo podporují pomoc uprchlíkům. Na rozdíl od známého europoslance ovšem nemají vlastní názor, kterým by se mohly dostat do sporu s Andrejem Babišem,“ píše Besser.

Celý komentář naleznete zde.

Charanzová i Dlabajová odmítají komentátorovy závěry a tvrdí, že Babiš sice má své názory, ale je ochoten o nich diskutovat. Podle Bessera těmito prohlášeními však dámy jen prokazují, jak umějí být poslušné.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …