Babiš se ohradil proti Kalouskovi. Pravice o podpoře malých podniků jen kecá

02.10.2013 13:41

Hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše se v tiskové zprávě ohrazuje proti útoku místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který prohlásil, že se ANO chystá na likvidaci menších a středních podniků. Proti tomu se Babišova strana ohradila s tím, že podporu malých podniků má ve svém programu. Rýpla si také do Kalouska za jeho někdejší podporu podniků, které vyráběly padáky.

Babiš se ohradil proti Kalouskovi. Pravice o podpoře malých podniků jen kecá
Foto: Lucie bartoš
Popisek: Volební mítink Andreje Babiše v Ústí nad Labem

Kalousek se ve svém tvrzení opíral o větu vytrženou z kontextu, v níž Babiš konstatoval, že podpora „malých a středních podniků jsou jen klišé a kecy“.

Především pravice mluví o podpoře podnikatelů, ale v reálu jim zvedá daně

"Bohužel jsou to 'klišé a kecy' především ze strany takzvaných pravicových stran, které o podpoře živnostníků, malých a středních podnikatelů pouze mluví, ale v reálné politice jim především z popudu Miroslava Kalouska dvakrát zvýšily daně, zatěžují je neúnosnou byrokracií a nedokážou jim nabídnout stabilní podnikatelské prostředí s jasnými pravidly," reagoval Andrej Babiš. Na invektivy od Kalouska prý nehodlá více reagovat. 

Předseda ANO pak připomenul, že by byl nesmysl, aby likvidoval podniky, se kterými dlouhodobě spolupracuje. „Od menších a středních podniků naše firma odebírá ročně zboží a služby za sedmdesát milionů, hnutí ANO má nejvíce sponzorů právě mezi majiteli středních a menších podniků i mezi živnostníky," připomněl Babiš.

Přistupoval Kalousek k podnikatelům vždy stejně? Co zakázka na padáky?

Hnutí ANO pak má v programu podporu mikropůjček pro malé a střední podnikatele, stejně jako usnadnění přístupu k veřejným zakázkám pro malé podniky.

Babišovo hnutí připomnělo Kalouskovu někdejší podporu podnikům. „Výrobci padáků, kteří padáky do podpisu smlouvy s Kalouskem nikdy nevyráběli, některé zbrojařské firmy či provozovatelé hazardu byli historicky přece jen panem exministrem zvýhodňováni o něco víc,“ uzavřelo ANO svou reakci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…