Babiš šíří ruskou propagandu, vzkázal Válek po videu s kohoutem. A přišla odpověď

05.03.2024 20:23 | Monitoring

Bývalý premiér a předseda opozičního hnutí ANO sklízel ve Sněmovně výsměch od ministra zdravotnictví Vlastimila Válka za své video s kohoutem, který nemá rád ukrajinské obilí. Babiš se mu od řečnického pultíku na oplátku vysmál také, a to za jeho neschopnost zajistit léky, a označil jej opakovaně za nejhoršího šéfa resortu zdravotnictví v celé historii.

Babiš šíří ruskou propagandu, vzkázal Válek po videu s kohoutem. A přišla odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek si ťuká na hlavu

Andrej Babiš ve víkendovém videu na sociálních sítích představil kohouta jménem Silver s tím, že má výhradu vůči ukrajinskému obilí.

„Silver nemá rád ukrajinské obilí, protože říká, že je kontaminované a ničí naše české zemědělství. Žere jenom české,“ představil kohouta sedícího po jeho boku předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„Oligarcha a neúspěšný prezidentský kandidát se tentokrát vytasil s kohoutem. Skutečně s ním natočil video, kde plácá cosi o kontaminovaném ukrajinském obilí. Naše státní zemědělská a potravinářská inspekce však doposud v obilí původem z Ukrajiny nenašla žádné rizikové vzorky. Babiš nyní šíří ruskou propagandu. Druhý scénář je, že mu opravdu přeskočilo. V takovém případě nezbývá než doufat, že se po vzoru jiného autoritáře nepokusí z kohouta udělat senátora,“ opřel se ministr Válek do Babiše.

Šéf hnutí ANO následně reagoval na kritiku připomínkou, že Válek řeší raději kohouta, místo aby zajistil Česku levnější léky. „Výdaje za léky skokově rostou a nejhorší ministr zdravotnictví v historii naší země, který všechno zničil, k tomu neříká nic. Komentuje kohouta Silvera,“ řekl Babiš ve sněmovním vystoupení.

O závadnosti některých produktů z Ukrajiny hovořila už v dubnu 2023 novinářka Jana Bobošíková: „Nestačili jsme žasnout. V systému rychlého varování pro potraviny a krmiva Evropské unie najdeme od ledna 2020, tedy za poslední tři roky, čtyři desítky potvrzených oznámení o prokazatelném závažném zdravotním riziku u potravin či krmiv pocházejících z Ukrajiny.

V souvislosti s ukrajinskou produkcí obilí Výborný uvedl, že je třeba dbát na to, aby byla směřována tam, kam historicky patřila – tedy podle slov ministra na Blízký východ a do Afriky. Že bude po 5. červnu prodloužena dohoda o bezcelním obchodu s Ukrajinou, je podle něj dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Válek nekompetentní , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLojza 42 , 06.03.2024 9:58:01
A teď Válek hodí ještě na pana Babiše že nesehnal léky pro českou republiku a že ještě zničil naše zdravotnictví Válku toto jde fšechno za tebou jseš neschopný ministr co tam nemá co dělat co čekat on je z TOPY umí akorát urážet a házet vinu na ostatní

|  8 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…