Babiš to zvládne, věří někdejší šéf odborů. Důchodci dostanou více peněz

29.03.2014 19:24

Poslanec ČSSD a někdejší přední činovník odborů Jaroslav Zavadil doufá, že se současná vláda postará o důchodce lépe než předchozí vlády pravicové. Záleží to prý na tom, jak se ministrovi financí Andreji Babišovi podaří naplnit jeho daňové plány.

Babiš to zvládne, věří někdejší šéf odborů. Důchodci dostanou více peněz
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jaroslav Zavadil

„Doufám, že ministr Babiš dokáže získat více finančních prostředků, než je teď k rozpočtu dáno. Důchodci by si zasloužili navýšení důchodu o 200 korun, a pokud se bude dařit lepší výběr daní, tak by to mohlo být i více,“ věří poslanec ČSSD Jaroslav Zavadil. Tato slova pronesl v Událostech České televize. Navýšení penzí o 200 korun pro každého penzistu navrhuje ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová (ČSSD). Mělo by k tomu dojít od ledna 2015.

Předchozí pravicová vláda Petra Nečase (ODS) přitom zpomalila tempo valorizace penzí za účelem dosažení úspor ve státním rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…