Babiš umí zavírat. Chytrá řešení mu nejdou, posmívá se Fendrych

27.04.2020 19:30

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych zhodnotil práci Babišova kabinetu v časech koronavirové krize. Premiér Andrej Babiš (ANO) z jeho slov asi nebude mít radost.

Babiš umí zavírat. Chytrá řešení mu nejdou, posmívá se Fendrych
Foto: repro FB, tan
Popisek: Andrej Babiš hovoří nejen o koronaviru

Zákazy a restrikce jim jdou výborně. Zavřít lidi doma, školy, obchody, hranice, žádný problém. Chytrá řešení Babišův kabinet nezvládá, ta mu jdou hůř,“ napsal Fendrych hned na úvod textu, v němž konstatoval, že Babišlv kabinet napřed šířil strach a teď „frajeří“, že zachraňuje mrtvé.

Jinak ale jednání vlády působí, podle Fendrycha, poněkud nesrozumitelně, protože kabinet napřed naplánoval rozvolňování až do 8. června. Celé týdny varoval občany, aby se chovali odpovědně, aby v Česku nehrozil italský či americký scénář.

Ale najednou šlo všechno o čtrnáct i více dní urychlit. Svou roli v tom, podle komentátora, nepochybně sehrálo rozhodnutí Městského soudu v Praze, který zrušil hned 4 zákazy ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha.

Fendrych však varoval, že nám urychlené rozvolňování mimořádných opatření může uškodit.

„Slyším stále dokola to samé: první kroky vlády výborné, šíření viru se prudce zpomalilo. Ale čím více se onomu povedenému začátku vzdalujeme, tím je to horší, chaotičtější, slabší, méně inteligentní,“ varoval komentátor s tím, že ani tzv. chytrá karanténa ještě neběží naplno.

Zmínil slova epidemiologa Rostislava Maďara, který konstatoval, že se zrychlováním rozvolňování opatření má vnitřní problém. Připomněl, že vláda původně navrhovala otevřít malé obchody a najednou oznámila, že se otevřou obchody s plochou do 2500 metrů čtverečních. Kabinet sice slíbil epidemiologům, že budou moct zasáhnout, pokud se bude epidemiologická situace zhoršovat, ale podle Maďara to už bude problém, protože každé opatření epidemiologů se může projevit až za několik týdnů.

Podle Fendrycha tím vláda ukazuje, že jí jde spíše o marketing, než o doporučení odborníků.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …