Babiš v Bavorsku. Zašel na hudební slavnosti, s premiérem se shodl v názoru na migraci

25.07.2018 21:23

Na nutnosti účinně chránit vnější hranice Evropské unie, důsledně potírat kriminalitu převaděčů a výrazně zlepšit životní podmínky v zemích původu migrantů se dnes v Bayreuthu shodli český premiér Andrej Babiš a šéf bavorské vlády Markus Söder. Na okraj dnes zahájených hudebních slavností Richarda Wagnera jednali také o vzájemné policejní spolupráci, dopravní infrastruktuře nebo vědě a výzkumu.

Babiš v Bavorsku. Zašel na hudební slavnosti, s premiérem se shodl v názoru na migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

„Oceňujeme pozitivní vývoj, kterým česko-bavorské vztahy v posledních letech prošly. Naše spolupráce je na vysoké úrovni a chceme i do budoucna udělat vše pro to, aby tento trend pokračoval," uvedli oba šéfové vlád ve společném prohlášení po jednání.
 
Konkrétně by se podle nich vzájemné vztahy měly prohloubit v oblasti výzkumu, vědy a inovací, kde chtějí výrazně zvýšit prostředky na jeden ze společných programů, a v oblasti vesmírné spolupráce, kde vznikne nová odborná pracovní skupina.
 
Oba premiéři dnes také ocenili dobrou policejní spolupráci. O nově zřízené bavorské pohraniční policii, která podle informací ČTK na české straně vzbudila rozpaky, se ale tisková zpráva nezmiňuje. Zato se věnuje migraci, což je oblast, v níž si Česko a Bavorsko dlouhodobě dobře rozumí. Oba premiéři „zdůraznili společné pozice týkající se potřeby účinné ochrany vnějších hranic EU, důsledného potírání převaděčské kriminality a nutnosti citelně a udržitelně zlepšit životní perspektivy pro lidi ve zdrojových a tranzitních zemích".
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…