Babiš v úterý pojede na jednání o evropských investicích v Africe

14.12.2018 15:53

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v úterý zúčastní ve Vídni Fóra Evropa–Afrika, na němž se bude jednat o možnosti evropských investic v afrických zemích. Mandát pro jeho vyjednávání schválí v pondělí vláda. Babiš v minulosti několikrát podpořil myšlenku rozsáhlé hospodářské pomoci pro Afriku, která by přispěla ke zlepšení tamních životních podmínek a tím i omezení příčin migrace do Evropy.

Babiš v úterý pojede na jednání o evropských investicích v Africe
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Fórum v Rakousku, které nyní předsedá Evropské unii, je součástí konceptu větší hospodářské spolupráce Evropské unie s Afrikou, který zveřejnil v září předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a který se má zaměřit na udržitelné investice a na zaměstnanost. Ve Vídni se bude debatovat zejména o digitalizaci a inovacích.

Na akci dorazí i zástupci globálních společností nebo inovativních start-upů. Babiše bude z Česka provázet podnikatelská delegace.

Babiš v minulosti několikrát podpořil plán evropských investic v Africe. Podle něj by na tyto investice měla jít i část peněz, které Evropská komise navrhuje vyčlenit pro evropskou pohraniční agenturu Frontex. Český premiér uvedl, že by takový druh pomoci mohl snížit tlak na migraci z afrických zemí do EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…