Babiš vybral své nástupce. Koaličním partnerům to oznámil dopisem

12.05.2017 10:18

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) navrhuje na ministryni financí svoji dosavadní náměstkyni Alenu Schillerovou, funkci vicepremiéra by mohl zastávat ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Píše to v dopise ostatním koaličním partnerům. Informaci přinesl server Aktuálně.cz

Babiš vybral své nástupce. Koaličním partnerům to oznámil dopisem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec v pořadu OVM

Babiš tak reaguje na návrh premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ohledně svého odvolání, který leží u prezidenta Miloše Zemana. Ten však s ním otálí. Babiš sám zatím rezignovat nechce. „Napsal jsem panu premiérovi a panu Bělobrádkovi dopis a požádal jsem o svolání koaliční rady, protože si myslím, že krize se dá vyřešit na úrovni koalice,“ řekl Babiš bez dalších podrobností. Počká si na reakci premiéra. 

Původní text ZDE.

ČSSD však obsazení postu šéfa státní kasy podmiňuje tím, že je nutné rozptýlit pochybnost o tom, zda Finanční správa, jež pod Ministerstvo financí spadá, šetřila korunové dluhopisy tak, jak měla.

Schillerová je podle všeho na tyto otázky ochotna odpovědět, ministerstvo převzít a soustředit se na zákon o daních z příjmu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…