Babiš vytočil KSČM slovy o zákazu komunistů. Může se mu to vrátit při schvalování rozpočtu

08.09.2018 8:15

Premiér Andrej Babiš (ANO) svým výrokem, který pronesl ve středu při návštěvě německé metropole, rozčílil komunistickou stranu. V Německu totiž vysvětloval, jak je to v Česku s vlivem komunistů. A on uvedl, že KSČM nemá na vládu žádný vliv.

Babiš vytočil KSČM slovy o zákazu komunistů. Může se mu to vrátit při schvalování rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babiš v Německu mimo jiné také řekl, že berlínská zeď je symbolem bývalého komunistického režimu, který neváhal střílet na lidi. KSČM v Česku podle něj jen jednorázově podpořila vládu při hlasování o důvěře. „KSČM měli zakázat,“ dodal pak podle Lidových novin, které si celé věci všímají, Babiš. 

Na jeho adresu pak zaznívají připomínky o tom, že on sám je odchovancem KSČ. „Pan předseda vlády a hnutí ANO se řídí heslem ‚účel světí prostředky‘ a někdy si nevidí na špičku nosu,“ podotkl k Babišovým slovům poslanec KSČM Stanislav Grospič. 

Velmi kriticky se k Babišovým slovům vyjádřila i kandidátka KSČM Helena Grofová. „Hlavně měli zakázat komunistům, jako jste byl Vy, podnikat, to byste dnes nebyl ani miliardář, ani premiér a nepotřeboval byste podporu současných komunistů. Jste nejúspěšnější odchovanec KSČ, ale páteř Vám nenarostla, že?“ sdělila Grofová. 

Zvláštní je, že Babišova slova zaznívají před brzkým schvalováním rozpočtu, kdy vláda hnutí ANO a ČSSD hlasy komunistů potřebuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…