Babiščino údolí pomluv. Jakl napsal o webu, co po něm prý jde

13.04.2013 11:52

Server Česká pozice postrádá základní pravidla novinářské etiky a profesionality. Prestiž u čtenářů totiž šéfredaktora serveru vůbec nezajímá, když je placen „řepkovým baronem“ Andrejem Babišem. Poukázal na to bývalý prezidentský tajemník Ladislav Jakl.

Babiščino údolí pomluv. Jakl napsal o webu, co po něm prý jde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl ne festivalu minipivovarů

Česká pozice se s velkou pečlivostí věnuje právě Ladislavu Jaklovi. Za zmínku stojí například články o tom, jak proti Jaklovi údajně vystupuje místopředseda pirátské strany Jakub Michálek. Redaktor Petr Matějček prý nereferuje o sporu jako novinář, má totiž úzké vazby na Michálka. Ve svých článcích pak podle Jakla lže, pomlouvá a škodí.

Celý text Ladislava Jakla si můžete přečíst ZDE

Články České pozice mě mají vykreslit jako zlého a špatného člověka

Jakl odmítá, že by se skrýval před úředníky Úřadu pro ochranu osobních údajů, jak vyplývá z článku „Láďo, neschovávej se“. Text má podle něj za cíl vykreslit jeho osobu jako zlého a špatného člověka.

V článku, psaném pro web Protiproud, se mimo jiné píše: „Muž, jehož ideálem je svoboda člověka, se na svém blogu vysmíval žadatelům, kteří se prostřednictvím zákona o svobodném přístupu informací snažili nahlédnout do zákulisí novoroční amnestie vyhlášené Václavem Klausem.“ Poukazuje se také na to, že Jakl měl zveřejnit na svém webu informace, které spadají pod zákon o ochraně osobních údajů.

To víš, teď vám Babišovy peníze vadí

Jakl kvůli tomu napsal šéfredaktorovi Istvánu Lékovi. Vyčítal mu, že jeho novinář evidentně spolupracuje jen s jednou stranou sporu a poškozuje stranu druhou. Zeptal se ho také, zda za to dostává zaplaceno od Babiše.

Léko odepsal: „To vis, ted vam babisovy peníze vadi, ale kdyz kluci kolem vk chteli po nem 1 mio eur za podpis zákona, tak to bylo ok. Co? A dej už mi pokoj!“

Babiš nabízel příspěvek straně za vynechání kritiky biopaliv

Tajemník bývalého prezidenta ale odmítá, že by k tomu došlo. Pokud by „kluci kolem Václava Klause“ chtěli po Babišovi peníze za podpis zákona, prý by to pro Jakla rozhodně O.K. nebylo. Na druhou stranu poukázal na případ, kdy se Babiš snažil odradit předsedu Svobodných Petra Macha od kritiky zákona navyšujícího povinný podíl biopaliv v pohonných hmotách. Nabízel mu údajně sponzorský dar pro jeho stranu.

Jaklovi vadí především cynismus šéfredaktora Léka. „My můžeme nespravedlivě a záludně odrovnat kohokoli, protože vy jste také pěkní ptáčci,“ popisuje Jakl styl České pozice.

Smíříme se s tím, že si mediální prostor rozparcelují vlivné finanční skupiny?

Jakl se tedy ptá, zda se smířit s tím, že si mediální prostor rozparcelují vlivné finanční skupiny, aby se tím staly ještě vlivnějšími? Lidé se mohou ozvat, ale nesou riziko, že se jim budou mstít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…