Babišová v Chorvatsku? Je zle. Chvilkaři to koušou těžce

17.07.2020 10:30

V časech koronaviru vláda Andreje Babiše (ANO) apeluje na občany, aby trávili své dovolené v Česku, aby jeli do českých lázní, aby objevovali poklady české krajiny. A ve stejné době jede sám předseda vlády na dovolenou do Řecka a manželka Monika Babišová vyrazila do Chorvatska. Toto chování, při němž premiérova rodina radí občanům něco zcela jiného, než sama dělá, zvedlo ze žide příznivce spolku Milion chvilek pro demokracii.

Babišová v Chorvatsku? Je zle. Chvilkaři to koušou těžce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Monika Babišová

Anketa

Zaslouží si zesnulý Miloš Jakeš úctu?

82%
18%
hlasovalo: 12726 lidí
Léto je časem dovolených. Letošní léto je však poněkud zvláštní. Kvůli koronaviru v Česku schází zahraniční turisté a tak vláda premiéra Andreje Babiše přišla s nápadem, jak nalákat Čechy na domácí dovolenou. Ministryně pro místní rozvoj za hnutí ANO Klára Dostálová původně slibovala, že Češi plošně dostanou příspěvky na dovolenou v domácím prostředí. Posléze se však omezila jen na vydávání lázeňských voucherů. Ty několik desítek tisíc Čechů skutečně využilo.

Premiér Andrej Babiš si však zařídil dovolenou u moře. V Řecku. Jeho choť Monika Babišová vyrazila do Chorvatska. Jako první na to upozornil server Seznam zprávy.

Publicistka Jenny Nowak chování Babišovy rodiny, kdy premiér káže vodu, ale sám pije víno, rozmázla na serveru Forum 24.

„Kdo chce cestovat, nebo dokonce cestuje, to je zřejmě nezodpovědný vyvrhel, který si nepřeje nic jiného než dostat a šířit COVID-19. Podle hysterických výstupů předsedy vlády, ministra zdravotnictví či vládních epidemiologů to tak každopádně vypadá. Bylo by to ale celé aspoň o málo věrohodnější, kdyby příkladem dokázal jít přinejmenším sám Babiš a jeho rodina. To je ovšem ani nenapadne,“ napsala v komentáři publicistka, která patří mezi příznivce spolku Milion chvilek pro demokracii. Řadu dalších členů spolku článek zaujal.

Dovolená Moniky Babišové

S nádechem ironie doplnila, že je třeba mít pro rekreování Moniky Babišové pochopení. Vždyť se jako jedna ze správkyň svěřeneckého fondu stará o stovky firem, které jejímu manželovi formálně nepatří, ale ve skutečnosti je konečným uživatelem výhod, které plynou z čerpání dotací, o které zažádala jeho „bývalá firma“ Agrofert.

V diskusi pod příspěvkem Jenny Nowak se rozjela diskuse, ve které zaznělo, že by Babiš se svou ženou mohli zůstat v zahraničí už na věky. Česku by se prý ulevilo.

Padla také otázka, zda má Monika Babišová s sebou i známého zahraníka, který se stará o její „čertovu zahrádku“.

Dovolená Moniky Babišové

Dovolená Moniky Babišové

Dovolená Moniky Babišové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…