Babišovi přišel mail od Václava Moravce. Nenechal si ho pro sebe

11.05.2023 12:07 | Ze sítí

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš poslal ostrý vzkaz moderátorovi ČT Václavu Moravcovi. Obvinil ho, že si chce vyrábět alibi. Ale to nebylo všechno…

Babišovi přišel mail od Václava Moravce. Nenechal si ho pro sebe
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš bouchá do stolu

Na CNN Prima News, ale kupříkladu i v Otázkách Václava Moravce se v posledních letech premiéři objevovali bez politického oponenta, jen spolu s moderátorem či moderátorkou. Týkalo se to Bohuslava Sobotky, Andreje Babiše (ANO) a teď i Petra Fialy (ODS).

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš však teď na twitteru napsal, že si Moravec jen chce vyrobit alibi, když ho zve do pořadu. Podle Babiše totiž Moravec dobře ví, že nepřijde a pak si poklidně debatuje s dnešním premiérem a předsedou ODS Petrem Fialou.

„Pane Václave Moravče, proč zase chcete manipulovat? V dopisech 18. 2. 2020 a znovu 13. 3. 2023 jsem vám jasně napsal, že do vašeho aktivistického a provládního pořadu už nikdy nepřijdu. A taky, že na tom nic měnit nebudu. Proč mi tedy chodí e-maily, jako bych měl být v neděli vaším hostem? Chápu, že potřebujete alibi, abyste si s Petrem Fialou mohli sami přátelsky popovídat o tom, jak je vláda skvělá, ale pozvěte raději stínového premiéra Karla Havlíčka,“ vzkázal Moravcovi na twitteru.

Andrej Babiš promlouvá

A na facebooku označil twitter za místo plné nenávisti.

„Určitě víte, že na twitteru je nejvíc nenávisti. Já tam mám 514 tisíc folllowerů, nevím, jestli jsou všichni hateři, ale to je jedno. Teď chci mluvit o tom, že tady pan novinář napsal o anonymních účtech na twitteru, které pomáhají stranám v kampani. A mimo jiné zmiňoval účet ‚Dojnice‘. A představte si, že kontrolní úřad se po textu novináře tímhle tématem začal zabývat a zjistil, že ODS majitele účtu platila,“ poznamenal Babiš. „Takže to je takové zajímavé. A takových účtů je tam několik, kteří mě mají rádi, kteří jsou posedlí Babišem. Jeden tam neplatil výživné, myslím, že i chvilku seděl,“ pokračoval šéf ANO.

Tématem anonymních účtů na twitteru se zabýval mimo jiné i server iDNES.cz, který v roce 2013 koupil Andrej Babiš. A tento server upozorňuje, že stejně jako ODS či TOP 09 využívá anonymních účtů na svou podporu i Babišovo ANO.

„To, že se vláda opírá o anonymní účty na twitteru, nicméně není žádnou novinkou. I předchozí vláda se opírala o účty se skrytou identitou – mezi ty známější patří například Jsem Zděšena! – a samotný expremiér Andrej Babiš dokonce příspěvky anonymních uživatelů sám k podpoře své argumentace sdílel,“ napsal server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…