Babišovo hnutí ANO dnes zahájí předvolební kampaň

06.09.2013 6:29

Politické hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše dnes odstartuje předvolební kampaň. Na pražském Senovážném náměstí představí volební lídry kandidátek v jednotlivých regionech a programové priority.

Babišovo hnutí ANO dnes zahájí předvolební kampaň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Novinářům to řekla mluvčí hnutí Radka Burketová. Zahájení kampaně se spolu s Babišem zúčastní výrazné osobnosti politického uskupení - bývalý novinář Martin Komárek, první místopředsedkyně hnutí Věra Jourová, někdejší eurokomisař Pavel Telička, pedagog Jiří Zlatuška a herec Martin Stropnický.

Podle Burketové přijdou i lidé, kteří jsou zodpovědní za jednotlivé oblasti politického programu.

V pondělí zahájí hnutí ANO turné po regionech, kde se jeho zástupci budou představovat voličům. "Zahajujeme výjezdy v pondělí v Plzni. Bude se jednat o celodenní mítink zakončený besedou s občany," řekla Burketová.

Rozhodně ne s levicí

Po případném úspěchu v předčasných parlamentních volbách nechce hnutí ve sněmovně spolupracovat s levicí. Své místo v politickém spektru vidí spíše od středu napravo. Kvůli rozdílným programům údajně nepřipadá v úvahu spolupráce s KSČM a zřejmě ani s ČSSD. Určité shody vidí ANO například s programem KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…