Babišův Komárek: Začíná třetí etapa sametové revoluce

10.10.2014 13:30

Poslanec ANO Martin Komárek se ve svém komentáři pustil do starých stran na radnicích, které podle něj vládly ve prospěch zlodějů. Nyní si chtějí znovu získat voliče pomocí podlézavých slibů. Lidé se ale mohou rozhodnout pro změnu a volit hnutí Andreje Babiše anebo místní strany. Komunální volby jsou podle něj třetí etapou pokojné sametové revoluce.

Babišův Komárek: Začíná třetí etapa sametové revoluce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Jaký je vlastně smysl komunálních voleb? Politici slíbí všechno možné a jejich soupeři toho slíbí mnohem víc. Podle Komárka se tak setkáváme s hesly: „Jízdné zdarma! Ulice bez psí stolice! Chodníky chodcům! Vracíme vám Prahu!“

Celý článek ZDE.

Předvolební hesla – hodokvas hlouposti a podlézavosti tradičních stran

„Ale pozor, toto nejsou nadsázky humoristovy, to jsou skutečné záznamy hodokvasu hlouposti a podlézavosti tradičních stran. Člověk by si mohl říct – a mnozí voliči mi to říkají – stejně se nic nezmění, proč bych měl volit,“ zamýšlí se poslanec hnutí ANO.

Prý takový postoj chápe. Lidem se prý musí dělat zle, když vidí komunální politiky předvádět se na předvolebních akcích. Tu vaří kávu, tam porážejí prase. Především ale hází špínu na své soky.

Praha mohla být světová. Ale staré strany na radnici vládly ve prospěch zlodějů

Komárek ovšem tvrdí, že volby mají smysl. Až na výjimky totiž radnice ovládají stále stejné strany. „Praha mohla být světovou metropolí, kdyby dvacet let nevládli na radnici amatéři ve prospěch zlodějů. Město mého srdce, Liberec, má ohromný potenciál a mohlo být bohaté. Předchozí vlády mu uvázaly na krk dvoumiliardový dluh a zničily centrum,“ vadí Komárkovi.

Komunální volby proto považuje za důležité. Prý se jedná o třetí etapu pokojné sametové revoluce. První nastala před 25 let, když došlo ke svržení komunistického režimu. Minulý rok lidé nesměle zacinkali klíči v druhé etapě, když předčasné volby de facto vyhrálo hnutí ANO.

Komárek ve svém článku tvrdí, že ANO není slepenec, ale tým, který to s demokratickou změnou poměrů v zemi myslí vážně.

Hnutí ANO často stojí proti všem. Ale voliči ho znovu mohou podpořit

„Ale nejsem nekritický. Za rok, co sedím ve sněmovně, jsem mohl já osobně i naše hnutí udělat víc. Často stojíme proti všem. Hlasování je ovšem hlasování, a protože je nás málo, nevyhráváme. Někdy proti nám stojí i koaliční partneři,“ upozorňuje Komárek a zdůvodňuje tím, proč jdou některé změny velmi pomalu.

Voliči prý mohou potvrdit, že chtějí změnu a dají hlas hnutí ANO nebo místním stranám. Anebo mohou dát znovu svou důvěru starým stranám. „Rozum říká, že se v téhle zemi nějak nic nevede, i když je krásná a lidé jsou schopní,“ tvrdí Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…