Babišův Komárek radil voličům. A vykoukly na něj známé tváře

03.09.2013 16:15

Někdejší komentátor MF Dnes, jenž vstoupil do hnutí ANO 2011 Andreje Babiše, Martin Komárek radí lidem, aby v nadcházejících volbách volili jen ty, kteří dosud nebyli ve sněmovně. Jinak se prý obrody politiky nedočkáme. Na sociální síti Facebook se následně strhla bouřlivá diskuse, došlo i na jadrné výrazy.

Babišův Komárek radil voličům. A vykoukly na něj známé tváře
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

„Jak změnit politiku? Volit pouze ty, kdo ještě nebyli ve sněmovně!“ napsal Komárek na sociální síti Facebook. Ostrá reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Komárek prý používá rétoriku Věcí veřejných a je otázkou, kolik lidí na to podruhé „skočí“. Do debaty se zapojili i ostřílení politici.

Volte ty, kteří to nez*urvili, reaguje Kotrba

„Bože, to se nedá ani nijak komentovat. To tady už bylo naposledy. Babiš si měl vymyslet nějakou originálnější pohádku pro voliče,“ okomentovala status jedna z diskutujících dam. Své k tomu řekla i exposlankyně Lenka Kohoutová z ODS. Chtěla vědět, zda se Komárek bojí dosud aktivních politiků a proč tedy mezi nimi lovil. Mnohem jadrnějších výrazů pak použil analytik Štěpán Kotrba. „Omyl. Volit pouze ty, které ze sněmovny znáte a víte, že nic za posledních deset let nez*urvili,“ napsal doslova.

Podobné výroky ale přiměly k reakci i samotného Komárka. „To, že se VV jaksi nepodařily, neznamená, že to máme nechat těm, kteří se ztrapnili ještě víc. Bárta je pěkné nadělení, ale nevzývá Stalina, nenosí sedm milionů v krabici od vína a nevydržuje si milenku coby šéfku kabinetu. Neříkám, volte jen nové strany. Říkám, volme buď nové strany, nebo kroužkujme ty politiky, které ještě neotrávil zkažený vzduch sněmovny,“ odepsal. Kroužkování je pak podle Komárka třeba dělat uváženě.

Nadšení pro nové tváře však mírnil i lidovecký politik Jan Kasal. Ten připomněl, že i politika je řemeslo, ačkoli poměrně nepopulární, a  pokud by ho mělo vykonávat dvě stě lidí, kteří s tím dosud neměli absolutně žádnou zkušenost, nemuselo by to dopadnout právě nejlépe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…