Babišův tým realizoval na ministerstvu první tendr. Cenu prý stlačil skoro na čtvrtinu

25.02.2014 18:49

Provoz informačního systému Státní pokladny bude díky výběrovému řízení asi o 70 % levnější. Na svém facebookovém profilu o tom dnes informovalo hnutí ANO.

Babišův tým realizoval na ministerstvu první tendr. Cenu prý stlačil skoro na čtvrtinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

„Je znát, že v transparentní otevřené soutěži lze dosáhnout mnohem efektivnějšího využití peněz daňových poplatníků,“ uvedl v této souvislosti první náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht s tím, že v praxi výběrových řízení se bude na Ministerstvu financí, které vede šéf hnutí ANO Andrej Babiš, pokračovat.

Andrej Babiš je původem slovenský podnikatel s českým občanstvím. Je druhým nejbohatším českým občanem. Je 1. místopředsedou vlády a ministrem financí. Je majitelem a do ledna 2014 byl i ředitelem agrochemického holdingu Agrofert. Podle finančního časopisu Forbes činilo jeho jmění v březnu 2013 dvě miliardy dolarů, čímž se stal 736. nejbohatším člověkem světa.

Celé znění zprávy na facebookovém profilu hnutí ANO:  

Právě jsme dostali dobrou zprávu z ministerstva financí. Stručně: ušetříme asi 70 % na zajištění podpory provozu informačnho systému Státní pokladny. Andrej Babiš a jeho tým umí.

Ministerstvo dnes rozhodlo o výběru nejvhodnější nabídky v rámci veřejné zakázky. Ve výběrovém řízení byla vybrána nabídka, která oproti současnému stavu představuje úsporu cca 70 % v provozních nákladech na aplikační podporu. Výrazné úspory na období následujících 18 měsíců bylo dosaženo využitím otevřeného výběrového řízení."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…