Banány a EU: TOP 09 rozjela kampaň proti nesmyslům o Unii

18.04.2014 12:21

Vysvětlit euromýty se rozhodli kandidáti TOP 09 a Starostů do květnových voleb do Evropského parlamentu. Ondřej Müller, krajský manažer TOP 09, napsal do ParlamentníchListů.cz o akci, která měla občanům objasnit, jak je to se smysluplností směrnic Evropské unie a při té příležitosti rozdal v Pardubicích půl tuny banánů s upozorněním, že ne všechno, co se o nařízeních Unie říká, je pravda. A některé směrnice mohou být pro lidi zcela užitečné.

Banány a EU: TOP 09 rozjela kampaň proti nesmyslům o Unii
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

„Neodsuzujme směrnice Unie bez znalosti věci. I my jsme Evropa, to je myslím hlavní poselství, které chceme lidem říct,“ říká lídr kandidátky TOP 09 a Starostů pro volby do EP Luděk Niedermayer.

Jedna z prvních akcí před blížícími se eurovolbami prý překvapila stovky obyvatel Pardubic. Jako téma si kandidáti vybrali euromýty. Lidé na Pernštýnské náměstí prý kromě zisku oblíbeného ovoce a rozluštění jednoho z mýtů diskutovali s kandidáty a obdrzeli i omalovánky pro děti s podobnou tematikou.

Celé sdělení TOP 09 ZDE

Jak je to se směrnicí na velikost banánů?

Jak je to se zákazem úsporných žárovek nebo zabijačkami vysvětlili občanům lídr eurokandidátky a bývalý guvernér České národní banky Luděk Niedermayer a také exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který na společné kandidátce TOP 09 a Starostů figuruje na druhém místě. Ve středu v kavárně Evropa se prý mluvilo nejen o vizích a plánech kandidátů, ale také o dalších euromýtech.

A jak to tedy s nařízením „Čím rovnější, tím lepší banán“ doopravdy je? Zakřivení banánů sice o jejich kvalitě nic nevypovídá, ale jejich rozměry ano. Bez jasných parametrů by váš obchodník prý ani nezjistil, jak kvalitní zboží si objednal a jakou kvalitu vám nabízí, napsal krajský manažer TOP 09 Ondřej Müller. Podobnou normu prý navíc zavedlo Československo už před 31 lety, teprve před patnácti lety ji stát pozměnil tak, aby se více podobala té evropské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…