Bárta se někde snaží urvat prachy, šeptali si poslanci on air

08.02.2012 21:09

Poslanci se ze včerejšího dne poučili, že před tím, než si začnou šuškat tajnosti, je dobré se přesvědčit, zda v blízkosti nejsou mikrofony. „Připravuje se tam byznys pro Janouška, je to docela drsný,“ sděloval šeptem zákonodárce TOP 09 František Laudát šéfovi poslanců ODS Zbyňku Stanjurovi drby z ministerstva dopravy.

Bárta se někde snaží urvat prachy, šeptali si poslanci on air
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Poslanci si povídali o zákonu o pozemních komunikacích, o kterém dnes sněmovna hlasovala, aniž by tušili, že jejich osobní rozhovor je nahráván. „Připravuje se tam byznys pro Janouška, údajně, to teda je docela drsný...s těma reklamama,“ konstatoval na nahrávce Laudát. Lobbista Roman Janoušek ovládá několik mediálních společností a má silné vazby na politiky. Což se v rozhovoru potvrdilo.

„Já nevim, jestli je to pravda, zrušíme jedny billboardy, aby je Janoušek mohl postavit jinde,“ reagoval Stanjura. Podle projednávaného zákona mají reklamy z dálnic zmizet. Pozměňovací návrh by je však umožnil vystavovat na informačních tabulích.

Co v médiích neřeknou

Pozměňovací návrh poslanci neodhlasovali, poté co si poslechli nahrávku rozhovoru. „Jen jsem říkal, na co mě lidé upozorňovali,“ bránil se v Lidovkách.cz Laudát. „Já jen chci, aby se schvalovaly férové zákony, aby pro všechny platily stejné podmínky,“ dodal poslanec, ale že nebyl pozměňovací návrh připraven pro Janouška, dokázat neuměl.

Tajná diskuze však nekončila. „Přece ten Bárta tam shání... víš, co se děje na dopravě. Dyť to tam pokračuje, ten bordel a von tlačí na Dobeše a vydírá ho a vyhrožuje mu, aby...prostě..tam chtěj napakovat se prachama,“ mluvil otevřeně Laudát. „Von se někde snaží urvat ty prachy...a už neví kde, že jo. Dyť se zeptej, co děje, Dobeš je zatlačenej do kouta, nechce se pod to podepsat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…