Bartoš: KSČM a Okamuro, nevezměte roha a svrhněte vládu s námi

12.05.2021 14:05

Předseda Pirátů Ivan Bartoš apeluje na komunisty a SPD, aby dostáli svým slovům a v červnu hlasovali pro vyslovení nedůvěry vládě. „Uvidíme, zda se k nám přidají i ostatní strany, které teď tou nedůvěrou v médiích šermují a skutečně tak zahlasují. Doufám, že SPD a komunisté nevezmou roha a tuto věc podpoří a dokážou, že to nejsou jen plané řeči v médiích,“ prohlásil Bartoš. Koalice Pirátů a Starostů a koalice SPOLU chtějí hlasování o nedůvěře vládě vyvolat po skončení diplomatické krize s Ruskem.

Bartoš: KSČM a Okamuro, nevezměte roha a svrhněte vládu s námi
Foto: Repro FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii

„Poslední kauzy vlády překročily veškerou míru únosnosti. Nejenže nehájí zájmy občanů: Jde proti nim. Proto podpoříme hlasování o nedůvěře vládě. Nebudeme však komplikovat práci české diplomacie a počkáme do června, kdy má dojít k vyřešení bezpečnostní krize s Ruskou federací,“ napsal Bartoš na twitteru.

 

 

Anketa

Na čí straně stojíte v izraelsko-palestinském konfliktu?

hlasovalo: 15968 lidí

Podle Bartoše vláda již nemá ani podporu veřejnosti. „Podle posledního průzkumu veřejnosti věří vládě Andreje Babiše jen 19 procent dotazovaných, což je historicky nejméně. Občané každý den mohou vidět, kam tato vláda vede tuto zemi,“ řekl Bartoš na tiskové konferenci.

„Naši důvěru tato vláda neměla nikdy, my jsme spolu se stranami demokratické opozice již několikrát vyvolávali hlasování o nedůvěře vládě. Ať už šlo o střet zájmů Andreje Babiše nebo kauzu Čapí hnízdo,“ pokračoval s tím, že s hlasováním o nedůvěře vládě ještě chtějí počkat.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Teď jsme v období, kdy je Česká republika ve složitých krizích, je tady naštěstí už ustupující pandemická situace a poté ta velká diplomatické krize. Jsem rád, že jsme s koalicí SPOLU našli shodu, že je potřeba nejprve vyřešit diplomatickou krizi s Ruskem,“ prohlásil šéf Pirátů s tím, že k poslednímu květnu by měli opustit Českou republiku poslední ruští diplomaté tak, aby počty diplomatů v obou zemích byly konečně po desítkách let srovnané.

„Až bude tento akt dokončen, společně předáme potřebné podpisy pro vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. A uvidíme, zda se k nám přidají i ostatní strany, které teď tou nedůvěrou v médiích šermují a skutečně tak zahlasují. Doufám, že SPD a komunisté nevezmou roha a tuto věc podpoří a dokážou, že to nejsou jen plané řeči v médiích,“ apeluje Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…