Bartoš si na ministerstvo bere dalšího Piráta. Náměstkem bude exposlanec Černohorský

25.02.2023 6:15

Novým náměstkem na ministerstvu pro místní rozvoj se od 1. března stane bývalý poslanec Pirátů Lukáš Černohorský. Informoval o tom Deník N. Ministerstvo, které vede předseda Pirátů Ivan Bartoš, má podle svého webu nyní tři náměstky. Černohorský zřejmě ve funkci nahradí nynější náměstkyni Danielu Grabmüllerovou.

Bartoš si na ministerstvo bere dalšího Piráta. Náměstkem bude exposlanec Černohorský
Foto: archiv L. Černohorský
Popisek: Náměstek ministra pro místní rozvoj Lukáš Černohorský.

"Budu mít na starosti kontakt s výbory v Poslanecké sněmovně a v Senátu," cituje server Černohorského, který bude na úřadu pracovat na plný úvazek. Zástupci ministerstev se ve výborech snaží vyjednávat podporu pro své návrhy zákonů.

Na ministerstvu pro místní rozvoj působí v roli náměstků od poloviny loňského ledna Radim Sršeň (STAN) a od srpna Jan Fluxa (TOP 09). Po novele služebního zákona byla do konce února jmenována Daniela Grabmüllerová (bez politické příslušnosti), která z důvodu předepsaného věku odešla ke konci roku 2022 z čela sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu. Bartoš už dříve uvedl, že plánuje tuto pozici od března obsadit novým náměstkem.

Osmatřicetiletý Černohorský byl poslancem v minulém volebním období, tehdy například vedl vyšetřovací komisi k OKD. V letech 2014 až 2016 byl předsedou Pirátů, když nahradil Ivana Bartoše, který se funkce vzdal po neúspěchu v evropských volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…