Bátora v nové funkci: Žádný vliv, ale peníze stejné

31.08.2011 16:37

Ladislav Bátora byl zejména pod tlakem TOP 09 nucen opustit dosavadní funkci v personálním odboru ministerstva školství. Místo toho se stal vicekancléřem ministra Josefa Dobeše. Za menší až žádný vliv přitom bude brát stejný plat jako doposud.

Bátora v nové funkci: Žádný vliv, ale peníze stejné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Bátora by měl fakticky zastoupit ředitelku Dobešova kabinetu Janu Machálkovou, kritizovanou kvůli stotisícové odměně a za to, že za ni její šéf zřejmě psal seminární práci. A to i přes to, že ministr už jednoho takového člověka má.

"Přeorientuje se na agendu, která se bude věnovat výběrovým řízením a změně legislativy v souvislosti s centrálním nákupem," popsal pro ČTK Bátorovu novou funkci Dobeš. Kvůli šetření bude muset v rámci resortu sloučit ústav školských statistik se školní inspekcí a Bátora se bude právě o statistiky starat. Konkrétnější ministr nebyl.

SLEDUJEME téma: Ladislav Bátora

V roli vicekancléře bude prý Bátora expertem a garantem přes ekonomiku, výběrová řízení a IT oddělení. Zůstat by mu měla také agenda správy budov.

TOP 09 tento přesun Bátory ukonejšil. "Bude v úzkém sekretariátu ministra, což je politický orgán. Prakticky nebude mít žádný vliv," poznamenal pro MF Dnes šéf poslanců TOP 09 Petr Gazdík. I šéf strany Karel Schwarzenberg je spokojený. "Říkal jsem, že nebude vadit, když bude spravovat sklad papírů, takže jestli bude spravovat informační systém, nemám s tím problém," svěřil Hospodářským novinám.

Plat ovšem bude mít Bátora stejný jako doposud. "Jeho plat je 35 až 45 tisíc," potvrdil Dobeš HN.

Čtěte:

Bátora povýšil. Bude vicekancléřem ministra Dobeše

Hlasy ze zákulisí. Co může doopravdy být za kauzou Bátora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…