Bavorsko slavnostně otevře centrálu své pohraniční policie

02.07.2018 6:12

Největší německá spolková země Bavorsko, která sousedí s Českou republikou a Rakouskem, dnes v Pasově slavnostně otevře ředitelství své vlastní nově zřízené pohraniční policie. Na slavnostní ceremonii promluví bavorský premiér Markus Söder a bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Bavorsko slavnostně otevře centrálu své pohraniční policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Bavorská policie bude působit vedle spolkové policie, která je za ochranu hranic primárně zodpovědná. Cílem bavorské pohraniční policie je zvýšit bezpečnost v pohraničí větší hustotou kontrol.

Jedním z hlavních dílčích cílů je zvýšit do roku 2023 počet příslušníků zemské pohraniční policie na 1000 mužů a žen, což bude dvojnásobek stavu, s nímž nyní bavorští pohraničníci začínají. Dnes otevřená pasovská centrála má koordinovat nasazování pohraničníků.

Po proslovech zástupců bavorské vlády dnes slavnostně převezme klíče od úřadu první šéf bavorské pohraniční policie Alois Mannichl.

Bavorská pohraniční policie bude mít k dispozici moderně vybavené hlídkové vozy, infračervené kamery, zařízení pro automatické čtení státních poznávacích značek a také speciální policejní drony.

Na česko-německém pomezí se často pašují drogy i zboží jako cigarety a oblast také poznamenala nelegální migrace.

Bavorsko chystá kromě zřízení pohraniční policie také vlastní azylový úřad, jehož úkolem bude například zrychlit vyhošťování odmítnutých žadatelů o azyl. Rozhodování o jejich žádostech ale zůstane v pravomoci Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky.

Bavorský azylový úřad zahájí svou činnost 1. srpna, tedy zhruba měsíc po pohraniční policii. Bavorská vláda o obojím rozhodla ve stejný den, letos 23. března.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…